Μενού
  • Α-
  • Α+

Ιδιαίτερα «καυτός» θα είναι ο καιρός αύριο Πέμπτη (1/7), με το κύμα του καύσωνα να κορυφώνεται στη χώρα μας, ενώ ιδιαίτερα υψηλός θα είναι ο κίνδυνος για πυρκαγιά σε μεγάλο τμήμα της χώρας. Αυτό επεσήμανε από την πλευρά του και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στο Mega, επισημαίνοντας πως αύριο θα θυμόμαστε για αρκετό καιρό την ημέρα, γιατί ο υδράργυρος θα φτάσει σε πολύ υψηλές τιμές.

Διαβάστε ακόμα: Καλλιάνος: Σε ποιους νομούς η θερμοκρασία θα ανέβει την Πέμπτη πάνω από 40 βαθμούς

Η Πέμπτη θα είναι μία δύσκολη ημέρα και οι περιοχές που θα «ψηθούν» είναι η Θεσσαλία, η Κεντρική και Ανατολική Στερεά, η Αττική και η Εύβοια, η Ανατολική και Νότια Πελοπόννησος και η Νότια Κρήτη. Σε όλες αυτές τις περιοχές θα υπάρχουν τμήματα που η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Στο κέντρο της Αθήνας η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς, ενώ υπάρχει μία μικρή πιθανότητα στις βόρειες και δυτικές περιοχές του νομού Αττικής ο υδράργυρος να φτάσει μέχρι και τους 43 βαθμούς Κελσίου! Τα τμήματα αυτά που συνορεύουν με την Βοιωτία και την Εύβοια θα έχουν αυξημένη θερμοκρασία λόγω των νοτιάδων.

Κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας θα έχουμε ένα δυτικό άνεμο στα ηπειρωτικά τμήματα, ένα δυτικό λίβα, που θα είναι αρκετά ξηρός, και σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίας υψηλός είναι ο κίνδυνος για πυρκαγιές. «Τέτοιος άνεμος και τέτοιες θερμοκρασίες επικράτησαν πριν από 3 χρόνια στη φωτιά στο Μάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καλλιάνος, επισημαίνοντας πως οι Αρχές θα πρέπει να δείξουν αύριο ιδιαίτερη προσοχή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA