Μενού
  • Α-
  • Α+

Επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν την υποχρεωτικότητα των self test νόσησης από κορονοϊό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας. Με αυτό το σκεπτικό το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναστολής 50 γονέων μαθητών και εκπαιδευτικών που ζητούσαν την αναστολή της από 18 Μαΐου 2021 υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή του δωρεάν υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου σε μαθητές και μαθήτριες, καθώς και στους εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατά τους δικαστές «το επίδικο μέτρο εξυπηρετεί επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος συνιστάμενο στην προστασία της δημόσιας υγείας κατά την (πρόσφατη) επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων υπό συνθήκες πανδημίας, οι οποίοι κωλύουν την χορήγηση της αιτουμένης αναστολής». 

Σημειώνεται ότι η κυρία αίτηση ακύρωσης των γονέων και των εκπαιδευτικών συζητήθηκε στο ΣτΕ στις 22 Ιουνίου 2021 και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA