ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/07/2021 19:28

Μετακίνηση στα νησιά: Οι εξαιρέσεις από τα νέα μέτρα - Τι ισχύει με τα παιδιά

Στα νέα μέτρα για τη μετακίνηση στα νησιά υπάρχουν και εξαιρέσεις που αφορούν και περιοχές και ηλικιακές ομάδες

Μετακίνηση στα νησιά: Οι εξαιρέσεις από τα νέα μέτρα - Τι ισχύει με τα παιδιά
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Η μετακίνηση στα νησιά αλλάζει από τις 5 Ιουλίου καθώς τέθηκαν από τις Αρχές προϋποθέσεις προκειμένου να μην βρεθεί η χώρα αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα εξάπλωσης του κορονοϊού, κυρίως λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Ωστόσο σε αυτά τα νέα μέτρα υπάρχουν και εξαιρέσεις που αφορούν και περιοχές και ηλικιακές ομάδες.

Διαβάστε επίσης: Self test: Σύσταση της Επιτροπής να το κάνουν όλοι οι νέοι - Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα

Ετσι από το μέτρο της υποχρεωτικότητας επίδειξης είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, ή αρνητικού αποτέλεσματος PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικού αποτελέσματος rapid test τις τελευταίες 48 ώρες εξαιρούνται:

  • Οι περιοχές: Εύβοια, Λευκάδα και Σαλαμίνα
  • Όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) όπως ήδη ισχύει
  • Όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις, ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης, με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) αν πρόκειται για εργαζόμενους όπως ήδη ισχύει και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) πριν την μετακίνηση για τους υπολοίπους.
  • Τα παιδιά 12-17 ετών (μπορούν να ταξιδέψουν με self test)
  • Τα παιδιά κάτω των 12 ετών

Τι ισχύει με τα παιδιά

Όπως προαναφέρθηκε, τα παιδιά είναι μέρος των εξαιρέσεων των νέων προϋποθέσεων μετακίνησης στα νησιά. Συγκεκριμένα τα παιδιά 12-17 ετών μπορούν να ταξιδέψουν με την επίδειξη αρνητικού self test. Όσο για τα πιο μικρά παιδιά, κάτω των 12 ετών, δεν απαιτείται κανένα έγγραφο απόδειξης μη νόσησης από κορονοϊό.

Χερσαίες μετακινήσεις

Όσον αφορά τις χερσαίες μετακινήσεις, ο Nίκος Χαρδαλιάς είπε ότι αξιολογούνται από την κυβέρνηση τα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε περιοχής και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΝΗΣΙΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ