Μενού
  • Α-
  • Α+

Στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κρατείται από το βράδυ της Πέμπτης, 1η Ιουλίου, ο καταδικασμένος ως υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Χρήστος Παππάς.

Ο Χρήστος Παππάς εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ σε διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου του παρείχε κρησφύγετο ακόμη ένα άτομο στο οποίο θα ασκηθεί ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία.

Ποιος έκρυβε τον Χρήστο Παππά

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες για υπόθαλψη έχει συλληφθεί μία 52χρονη Ουκρανή, η οποία έχει ελληνική υπηκοότητα και ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Ηλία Κασιδιάρη το 2019 στον Δημο Αθηναίων. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν την πληροφορία πραγματοποίησαν έφοδο στο διαμέρισμα, την ώρα που έτρωγε και πέρασαν χειροπέδες στον καταδικασμένο ως υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Το πρωί της Παρασκευής, συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών, ο Χρήστος Παππάς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών κι από εκεί στις φυλακές Δομοκού. O Χρήστος Παππάς είχε καταδικαστεί  τον Οκτώβριο του 2020 από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών σε 13 χρόνια και 6 μήνες φυλάκισης αλλά διέφυγε της σύλληψης και καταζητούνταν μέχρι σήμερα από την ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, μέσω του δικηγόρου του, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, είχε δηλώσει στις 22 Οκτωβρίου 2020 ότι δεν θα παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές, αρνούμενος να εκτίσει την ποινή του για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης. Η τελευταία φορά που είχε εμφανιστεί ο Χρήστος Παππάς ήταν λίγες μέρες προτού καταδικαστεί, οταν και έδωσε το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που έμενε, στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA