Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, πέρασε το βράδυ ο Χρήστος Παππάς, μετά τη σύλληψη του σε ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού 28ης Οκτωβρίου στου Ζωγράφου. 

Διαβάστε ακόμη: Χρήστος Παππάς: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από 9 μήνες – Η κρυψώνα στου Ζωγράφου και η Ουκρανή που τον έκρυβε

Ο πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής εντός της ημέρας θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών κι από εκεί στις φυλακές Δομοκού για να εκτίσει ποινή κάθειρξης 13 ετών και 6 μηνών. Πληροφορίες αναφέρουν το βράδυ κύλησε ήρεμα για τον Χρήστο Παππά, ο οποίος έμοιαζε να έχει αποδεχτεί ότι μετά από 9 μήνες ήταν μάλλον αδύνατο να παραμείνει κι άλλο κρυμμένος. Σε διαφορετικό κελί κρατείται η 52χρονη από την Ουκρανία που το 2017 πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα και όλο αυτό το διάστημα που φέρεται να προσέφερε στέγη στον καταδικασμένο για της δράσης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία. 

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αξιοποίησαν την πληροφορία που φαίνεται να υπήρχε εδώ και περίπου μία εβδομάδα. Αρχικά έθεσαν υπό παρακολούθηση το διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου και και με τα τεχνικά μέσα που διαθέτει πλέον η ΕΛ.ΑΣ. μπόρεσαν να εξακριβώσουν ότι εκεί κρύβεται ο Χρήστος Παππάς. Αυτό παρά το γεγονός ότι ο ίδιος καθόλου το διάστημα της παρακολούθησης δεν βγήκε ούτε για ένα λεπτό από το σπίτι, ενώ και τα ρολά από τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα ήταν συνήθως κλειστά. Για όλα φαίνεται να φρόντιζε η 52χρονη γυναίκα, η οποία το 2019 έχει βρει μία θέση στα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής για την τοπική αυτοδιοίκηση. 

Διαβάστε ακόμη: Χρήστος Παππάς: Ο γιος του χουντικού που κατέληξε υπάρχηγός της Χρυσής Αυγής

Το βράδυ της Πέμπτης και ενώ οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ήταν πλέον βέβαιοι ότι ο Χρήστος Παππάς δεν έκανε συναντήσεις στο διαμέρισμα της 28ης Οκτωβρίου, προχώρησαν στην επιχείρηση για τη σύλληψη του. Απέκλεισαν το χώρο και με προτεταμένα τα όπλα εισέβαλαν στο σπίτι, ακινητοποιώντας τον καταδικασμένο για τις εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής την ώρα που έτρωγε το βραδινό του. Ο ίδιος δεν προέβαλε καμία αντίσταση, ενώ οι αστυνομικοί τον επιβίβασαν σε όχημα με συμβατικές πινακίδες και τον οδήγησαν στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ όπου κρατείται μέχρι τώρα

Όσον αφορά τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού αυτή αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας, θα υποβληθεί σε pcr test για τον κορονοϊό και θα μπει σε καραντίνα 14 ημερών. Μετά από αυτό το διάστημα θα οδηγηθεί σε θάλαμο με άλλους κρατούμενους (σ.σ. πιθανότατα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης), για να εκτίσει την ποινή του. Εκεί αν θέλει θα μπορέσει να κάνει και το μονοδοσικό εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA