Μενού
  • Α-
  • Α+

Για την εξάρτησή του από το αλκοόλ, τη σχέση με τη σύζυγό του που θεωρούσε ότι θα... πέθαινε αν δεν την παντρευόταν και για τις γυναίκες που «είναι απαραίτητο κομμάτι στην ζωή μας», μίλησε ο Γιάννης Μπουτάρης

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Μπουτάρης: Με τους Τούρκους αισθάνομαι αδερφός – Το 3000 έτοιμο το Μετρό στη Θεσσαλονίκη 

Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στο Δε Γκρανμάδερ του OPEN, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στον αλκοολισμό, τονίζοντας πως «ένας αλκοολικός δεν λέει ήμουν αλκοολικός, λέει είμαι αλκοολικός. Πάντα η διάθεση μένει. Δεν λες τι θα γίνει μεθαύριο, λες “εγώ σήμερα δεν θα πιω”. Μία μέρα είναι, δεν είναι ανάγκη να βάζεις ανηφόρα όλο το μήνα. Πρέπει να παραδεχτείς ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις μόνος σου, θέλεις βοήθεια. Και αυτό γιατί ταπεινώνεις τον εαυτό σου, δεν μπορείς να τα κάνεις όλα. Ένα από τα πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις χωρίς βοήθεια είναι να κόψεις το αλκοόλ. Εγώ δόξα τω Θεώ από το 1991 που έκανα το πρόγραμμα απεξάρτησης μέχρι σήμερα δεν έχω πιει, δεν το επιθυμώ. Όταν πέθανε η Αθηνά, έπεφταν στοιχήματα πως ο Γιάννης θα πέσει πάλι. Δεν έβαλα γουλιά στο στόμα μου». 

Σε ερώτηση για το πως βλέπει ένα καλό κρασί, απαντά: «Όταν μία βασίλισσα κοιμάται θα πας δίπλα της, θα της ψιθυρίσεις στο αυτί, θα την χαϊδέψεις και όταν ξυπνήσει θα σε αγκαλιάσει και αυτή. Αυτή είναι η εικόνα που έχω για ένα πολύ καλό κρασί. Όποια γυναίκα παρεξηγείται με αυτό που λέω, ας παρεξηγηθεί, δε με νοιάζει καθόλου». 

«Οι γυναίκες είναι απαραίτητο κομμάτι στη ζωή μας. Είναι κομμάτι του άνδρα, όπως είναι και ο άνδρας κομμάτι της γυναίκας. Εγώ ερωτεύτηκα το 1954, στην πρώτη Γυμνασίου, την Αθηνά και τότε οι σχέσεις ήταν απαγορευμένες. Είχα πει κάποια στιγμή στον μπαμπά μου “μπαμπά εγώ αυτή θα την παντρευτώ γιατί αλλιώς θα πεθάνω”. Είχα χάσει χρόνια στο πανεπιστήμιο, τριγυρνούσα στα μπαρ. Ο μπαμπάς και η μαμά μου είπαν “τι να κάνουμε” και πήγαν για να γίνουν οι συζητήσεις. Παντρευτήκαμε το 1964 και κάναμε τρία παιδιά. Πέσαμε με τα μούτρα στη δουλειά», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης. 

«Το 1981 χωρίσαμε και την δεκαετία του ’80 κυριαρχούσε το αλκοόλ. Στα τέλη της δεκαετίας η Αθηνά συζούσε και τα παιδιά ήταν στενοχωρημένα που με έβλεπαν έτσι. Της είπα ότι δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα και μου είπε παράτησέ το και θα είμαστε μαζί. Την επόμενη ημέρα ήρθε σπίτι μου κι η επόμενη διετία από το 1989 μέχρι το 1991 ήταν τυραννική και για τους δυο μας γιατί εγώ έκανα το πρόγραμμα των εξαρτημένων κι αυτή των συνεξαρτημένων. Όταν τελείωσα το πρόγραμμα η σπόνσορας εκεί μου είπε ότι πλέον είναι δικό του πρόβλημα, αν θες να πας μπροστά ή πίσω. Από τότε δεν έβαλα γουλιά στο στόμα μου κι η δεύτερη περίοδός μας με την Αθηνά ήταν η καλύτερη γιατί πλέον ήταν επιλογή μας 100%» συμπλήρωσε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA