Μενού
  • Α-
  • Α+

Προκαταρκτική έρευνα θα διενεργηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ώστε να διερευνηθεί εάν εμπλέκονται στην υπόθαλψη του Χρήστου Παππά κι άλλα άτομα πλην της 52χρονης Ουκρανής. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για την έρευνα είναι καταθέσεις μαρτύρων που έχουν δοθεί στο παρελθόν, οι οποίες αναφέρονται σε άλλα πρόσωπα, πέραν της 52χρονης, τα οποία φέρονται να βοηθούσαν τον χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά να διαφύγει τη σύλληψη.

Διαβάστε ακόμα: Ποιος «έδωσε» τον Χρήστο Παππά στην ΕΛ.ΑΣ. - Η απίθανη εξήγηση της Ουκρανής που καταδικάστηκε

Στο μεταξύ, λίγο νωρίτερα, η 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, στο διαμέρισμα της οποίας εντοπίστηκε ο φυγόποινος Χρήστος Παππάς, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών, εκ των οποίων οι τρεις εκτιτέοι και οι υπόλοιποι με αναστολή. Η κατηγορούμενη για υπόθαλψη εγκληματία ζήτησε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, με το δικαστήριο να το απορρίπτει, δίνοντας της όμως αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Κατά συνέπεια η 52χρονη μέχρι τη συζήτηση σε δεύτερο βαθμό δεν θα εκτίσει κάποια ποινή.

Κατά την απολογία της η 52χρονη «στήριξε» τον ισχυρισμό του Χρήστου Παππά, ο οποίος δήλωσε «περαστικός» από το σπίτι της γυναίκας. Εκείνη είπε στο δικαστήριο πως επρόκειτο για μια κοινωνική-εθιμοτυπική επίσκεψη του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής στο σπίτι της, καθώς -σύμφωνα με όσα είπε- ήταν προσωρινή η παραμονή του στο διαμέρισμα και ούτε κοιμήθηκε ούτε διέμεινε ποτέ εκεί μόνιμα.

«Γνώριζα ότι αναζητείται, έχω φιλική σχέση μαζί του, γνωριζόμαστε από το 2017 μέσω του κινήματος. Πήγαινα στις ομιλίες του, ήμουν οπαδός του. Έχει έρθει κάποιες φορές, ήξερε πού ήταν το σπίτι. Από τη στιγμή που καταδικάστηκε ήταν η πρώτη φορά που με επισκεπτόταν. Ξαφνιάστηκα που τον είδα. Ήθελε να φάμε και μετά να φύγει. Δεν ρώτησα ούτε σκέφτηκα να ειδοποιήσω τις αρχές. Δεν περίμενα την επίσκεψη. Προφανώς κάποιος είδε τον άνθρωπο και ειδοποίησε τις αρχές. Ήθελε να τακτοποιήσει κάποια πράγματα που είχε σε μια βαλίτσα μαζί του» ανέφερε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο η 52χρονη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA