Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα γύρω από τα χωριά Καπανδρίτι και Αγία Ειρήνη στην Κεφαλονιά, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν αγώνα για να μείνουν οι φλόγες μακριά από τα σπίτια των χωριών. Οι δυνάμεις ενισχύονται ενώ, τη νύχτα δεν μπορούν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στην Κύπρο: Καίγονται σπίτια - Εκκενώθηκαν τουλάχιστον επτά χωριά

Σύμφωνα με το inkefalonia, με απόφαση του δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου εκκενώθηκαν τα χωριά Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα, αλλά και η περιοχή Κολαίτη, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους και τα χωριά Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες προκειμένου να μην απειληθούν τα σπίτια των κατοίκων της περιοχής. Την ίδια ώρα οι δυνάμεις κατάσβεσης ενισχύονται, ωστόσο, με το σκοτάδι να πυκνώνει, οι ρίψεις από αέρος θα σταματήσουν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις στην Κεφαλονιά ενισχύθηκαν ξανά το βράδυ του Σαββάτου με 25 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ, που μεταβαίνουν με το Α/Φ ATR της ΓΓΠΠ και με 16 πυροσβέστες και 8 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη. Συνολικά θα επιχειρούν 106 πυροσβέστες με ομάδες πεζοπόρων, 27 οχήματα, 7 αεροσκάφη και ελικόπτερα.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1411256177904828416?ref_src=twsrc^tfw

Πέντε πύρινα μέτωπα 

Το βράδυ του Σαββάτου (23:00) υπάρχουν πέντε ενεργά πύρινα μέτωπα στην Κεφαλονιά, γύρω από τα χωριά, Αγία Ειρήνη, Καπανδρίτι, Καμπιτσάτα με την κατεύθυνση του ανέμου οδηγεί την πυρκαγιά, νότια προς το χωριό της Σκάλας. Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. μεταβαίνει στην Κεφαλονιά για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κυρία Ρόδη Κράτσα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε: «Η πυρκαγιά είναι πολύ μεγάλη, γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την οριοθέτησή της. Στο σημείο υπάρχουν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις και θα ενισχυθούν και άλλο. Έχουν εκκενωθεί προληπτικά δύο οικισμοί, της Αγίας Ειρήνης και το Καπανδρίτι» δήλωσε η κυρία Κράτσα για να προσθέσει: «η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μαζί με τον δήμο, συνδράμουν όπως τούς ζητηθεί σε αυτήν τη μεγάλη μάχη με τις φλόγες».

Καταγγελία ότι η φωτιά ξεκίνησε από βοσκό 

Σύμφωνα με καταγγελία της περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα, η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από έναν βοσκό που πήγε να κάψει χόρτα. Αυτό δήλωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, κι ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο. «Με ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν βοσκό. Είναι τραγικά πράγματα αυτά να συμβαίνουν σήμερα», είπε στον ΑΝΤ1 η Ρόδη Κράτσα, προσθέτοντας ότι «οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την φωτιά, καθώς επικρατούν άνεμοι 4 μποφόρ».

Πρόβλημα επικοινωνίας 

Και στις δύο περιοχές, το πρόβλημα επικοινωνίας είναι σοβαρό αφού τα κινητά τηλέφωνα δεν λειτουργούν λόγω της διακοπής στην ηλεκτροδότηση. Ήδη, τεχνικοί των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας προσπαθούν να φτάσουν στην περιοχή και να αποκαταστήσουν τις τηλεπικοινωνίες.

Παράλληλα, η κυρία Ρόδη Κράτσα, Περιφερειάρχης Νοτίων Νήσων, αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που παρατηρήθηκε με τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Όπως είπε την ειδοποίησαν ότι «τα πρώτα μέσα που ξεκίνησαν είχαν κάποια βλάβη. Ελπίζουμε έως το βράδυ να μπορέσουν τα εναέρια μέσα να κάνουν αυτό που όλοι ελπίζουμε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA