Μενού
  • Α-
  • Α+

Υστερα από τιτάνιες προσπάθειες κι ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά στην Κεφαλονιά, που έκαιγε επί σχεδόν ένα ολόκληρο 24ωρο. Σύμφωνα με καταγγελία της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα η φωτιά ξεκίνησε από ένα βοσκό, που προσπάθησε να κάψει χόρτα. «Μιλάμε για απίστευτα πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στην Κεφαλονιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Εκκενώθηκαν χωριά

Μετά από εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μετέβη στην Κεφαλονιά προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι εθελοντές της ΕΟΔ Ελειού – Πρόννων, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αργοστολίου, οι αστυνομικοί, που κλήθηκαν να εκκενώσουν τα χωριά έδωσαν μια τιτάνια μάχη. Κόντρα στις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους, που δυσχέραιναν το έργο τους και ευνοούσαν την πορεία της φωτιάς.

Ευτυχώς, καμία περιουσία δεν χάθηκε, καμία ζωή δεν κινδύνευσε. Κάηκαν αρκετά στρέμματα όμως η δουλειά που έγινε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις απέτρεψε τα χειρότερα.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τα Πεζοπόρα Τμήματα που έφτασαν από την Πελοπόννησο για να ενισχύσουν την επιχείρηση Πυρόσβεσης, για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA