ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/07/2021 14:28

Νεοσύλλεκτοι: Υποχρεωτικό το PCR για όσους καταταχθούν στον στρατό

Υποχρεωτική η υποβολή σε τεστ PCR για όσους καταταχθούν στον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία με τη 2021 Δ ΕΣΣΟ, τον Ιούλιο

Νεοσύλλεκτοι: Υποχρεωτικό το PCR για όσους καταταχθούν στον στρατό
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Η μετάλλαξη Δέλτα και η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας οδηγεί στην εφαρμογή νέων μέτρων για τον έλεγχο της διασποράς του ιού. Ενα από αυτά θα εφαρμοστεί και στους νέους φαντάρους, καθώς όσοι καταταχθούν στον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία αυτόν τον Ιούλιο, υποχρεούνται να κάνουν μοριακό τεστ ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Στρατολογίας, οι υπόχρεοι για κατάταξη με τη 2021 Δ΄ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας (Ιούλιος 2021), υποβάλλονται υποχρεωτικά, σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορονοϊού covid-19, σαράντα οχτώ (48) έως εβδομήντα δύο (72) ώρες, πριν την ημερομηνία κατάταξής τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ['Αρθρο 3 ν.4790/2021 (Α΄ 48) και άρθρο 13 ν.4812/2021 (Α΄ 110)].

Οι καταταγέντες στον Στρατό Ξηράς με την 2021 Δ΄/ΕΣΣΟ θα πρέπει να παρουσιασθούν από 19 έως 22 Ιουλίου, ενώ από 12 έως 15 Ιουλίου 2021 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας.

Οι καταταγέντες στην Πολεμική Αεροπορία με τη 2021 Δ ΕΣΣΟ θα πρέπει να παρουσιασθούν στις 12 και 13 Ιουλίου, ενώ στις 12 Ιουλίου θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης ή κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας Ι2 έως Ι4, με γνωμάτευση οποιασδήποτε Επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΕΣΤ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΦΑΝΤΑΡΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ