ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/07/2021 23:44

Κανονικά τα δρομολόγια στα λεωφορεία την Τρίτη 6 Ιουλίου - Στάση εργασίας στα τρένα

Δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά οι στάσεις εργασίας στα λεωφορεία - Κανονικά τα δρομολόγια

Κανονικά τα δρομολόγια στα λεωφορεία την Τρίτη 6 Ιουλίου - Στάση εργασίας στα τρένα
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τρίτη, 6 Ιουλίου, όλα τα δρομολόγια στα λεωφορεία. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ Κ. Σιορίκης η απόφαση ελήφθη αφού στο πρόγραμμα ωραρίου των οδηγών δεν τίθεται πλέον θέμα με διακεκομμένες βάρδιες.

Διαβάστε επίσης: Ελεγχοι στη διασκέδαση: «Λουκέτο» με την πρώτη παράβαση σε μαγαζιά, στη δημοσιότητα οι παραβάτες

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι είχαν ανακοινώσει από την προηγούμενη εβδομάδα στάσεις εργασίας, καθημερινά από αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 9 Ιουλίου, εάν η ΟΣΥ εξακολουθούσε να εφαρμόζει το χειμερινό πρόγραμμα.

Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ προκήρυξαν στάση εργασίας για την Τετάρτη 7 Ιουλίου από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας. Η στάση ανακοινώθηκε από το το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζόμενων Κίνησης ΣΤΑ.ΣΥ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες υπό τις οποίες εκτελούνται κάποια δρομολόγια τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και για τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, σημειώνουν ότι «στην είσοδο του δεύτερου μήνα του καλοκαιριού και ενώ οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι πολύ υψηλές, στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο δρομολογούνται συρμοί που εκτός των άλλων, δεν λειτουργεί καν το κλιματιστικό στην καμπίνα οδήγησης!!! Καλούνται δηλαδή οι ηλεκτροδηγοί να παραλάβουν τραίνα τα οποία όλη την ημέρα τρέχουν εκτεθειμένα στις υψηλές θερμοκρασίες, επειδή η εταιρεία δεν πρόλαβε να επιδιορθώσει εγκαίρως τα κλιματιστικά τους!!!”.

Επιπλέον επισημαίνουν πως «τα στελέχη που διαχειρίζονται είτε την επισκευή είτε τη δρομολόγηση των τρένων, αρκούνται στην πραγματοποίηση υποτυπώδους συγκοινωνίας στις Γραμμές 1, 2 & 3».

«Τα εξοντωτικά επίσης βαρδιολόγια που εφαρμόζονται στη Γραμμή 3 του Μετρό, σε συνδυασμό με την άρνηση της Διοίκησης να ενσκήψει στο πρόβλημα, κωφεύοντας επιδεικτικά, δεν αφήνουν σε εμάς άλλα περιθώρια, αφού η υπομονή μας εξαντλήθηκε» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΕΝΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ