Μενού
  • Α-
  • Α+

Πάνω από 1.500 θα είναι τα κρούσματα του κορονοϊού, όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των κρουσμάτων θα ξεπεράσει τις 1.500 μολύνσεις. 

Οι πληροφορίες του Reader αναφέρουν ότι τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού εντοπίζονται στους νέους. Γι' αυτό και η κυβέρνηση και οι ειδικοί εφιστούν για μία ακόμη φορά την προσοχή στους νέους και ζητούν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα στα νότια προάστια έχουν αυξηθεί δραματικά με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να παίρνει μέτρα και να δίνει προνόμια στους νέους να εμβολιαστούν (κάρτα ελευθερίας των 150 ευρώ). 

Μόνο το προηγούμενο διάστημα, κάτι που εντείνει και την ανησυχία που επικρατεί αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων, είναι ότι έγιναν διάφορα πάρτι στην παραλιακή. Εξαιτίας της κοσμοσυρροής στο beach bar, προέκυψαν δεκάδες κρούσματα, τη στιγμή που η αγωνία για την υπερμετάδοση του ιού φάνηκε ακόμη και στα κοινωνικά δίκτυα, στα οποία οι χρήστες εξέφρασαν είτε την ενόχλησή τους για την απουσία των στοιχειωδών μέτρων είτε τον θυμό τους για τις πολλές περιπτώσεις μόλυνσης. Σε σχόλια, μάλιστα, στην Google, αλλά και στα social media, διαπιστώνεται ότι πολλά είναι τα κρούσματα που προέρχονται από την αμέλεια, ως προς την τήρηση αποστάσεων, στο νυχτερινό κέντρο. 

Κορονοϊός: Αυξητική τάση στα κρούσματα εδώ και 10 μέρες

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων εδώ και 10 ημέρες έχει αυξητική τάση και σήμερα θα ανακοινωθούν περισσότερα από 1.500 κρούσματα, δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Σημείωσε πάντως ότι δεν φαίνεται μέχρι στιγμής αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας ανέφερε ότι ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει στα 27 έτη. Τόνισε ακόμη ότι πάνω από 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών προέρχεται από νυχτερινή διασκέδαση.

Θωμαΐδης: Υγειονομική βόμβα τα κέντρα διασκέδασης 

Η χαλάρωση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, αποτυπώνεται τόσο στα κρούσματα του κορονοϊού που δείχνουν μια αυξητική τάση, όσο και στα λύματα, όπου οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και φανερώνουν ότι υπάρχει πρόβλημα. Σύμφωνα με τα όσα έχουμε μάθει μέχρι τώρα, η εικόνα αυτή αποτυπώνεται στα κρούσματα έπειτα από δύο περίπου εβδομάδες, οπότε και θα φανεί το πόσο έχει εκτραχυνθεί η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας. Την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει και μεταδίδεται ακόμα κι από τον διπλανό μας στο πεζοδρόμιο, αν δεν φοράμε μάσκα, τα λύματα της Αττικής είναι αυξημένα κατά 60%.

Αυτό αποκάλυψε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης. Οπως εξήγησε στην ΕΡΤ «η αύξηση ξεκίνησε την Τετάρτη και κορυφώθηκε το Σάββατο που είχαμε το μεγαλύτερο ιικό φορτίο, γεγονός που αποτυπώθηκε και στα κρούσματα». Σύμφωνα με τον ίδιο η αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα της πανδημίας στην Ευρώπη σχολιάζοντας ότι «το περιμέναμε ότι θα ερχόταν και σε εμάς, αλλά όχι τόσο σύντομα».

Ο κ. Θωμαΐδης υποστήριξε ότι «θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα για να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων, καθότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου». Σχολιάζοντας το θέμα του προαιρετικού εμβολιασμού των εφήβων ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας τόνισε: «Υπάρχει αρκετή εμπειρία πλέον στην Αμερική ότι δεν υπήρχαν κάποιες παρενέργειες σε αυτές τις ηλικίες. Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο, άνω των 18 ετών να εμβολιαστεί. Ειδικά στις ηλικίες άνω των 60 έχουμε ένα κενό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA