ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/07/2021 17:43

Βαθμολογία στις Πανελλήνιες 2021: Πώς θα μάθετε τα αποτελέσματα - Λήγει η προθεσμία για τα sms

Ανακοινώνονται την Παρασκευή 9 Ιουλίου οι βαθμολογίες των Πανελληνίων Εξετάσεων - Με ποιους τρόπους μπορείτε να μάθετε τους βαθμούς σας

Βαθμολογία στις Πανελλήνιες 2021: Πώς θα μάθετε τα αποτελέσματα - Λήγει η προθεσμία για τα sms
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

H αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021 έχει ξεκινήσει με την αγωνία των υποψηφίων να κορυφώνεται. Η ανακοίνωση της βαθμολογίας των υποψηφίων θα γίνει από το υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 μετά τις 13.00 μ.μ. το μεσημέρι.

Διαβάστε επίσης: Διορισμοί εκπαιδευτικών: 11.700 μόνιμους στη γενική εκπαίδευση ανακοίνωσε η Κεραμέως

Στους τρόπους ενημέρωσης φέτος έχει προστεθεί και η ενημέρωση με sms στο κινητό τηλέφωνο.

Πώς θα λάβετε τη βαθμολογία με sms

Μέχρι σήμερα, Τρίτη, 6 Ιουλίου, μπορούν οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων Εξετάσεων να καταχωρήσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, προκειμένου να ενημερωθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS για τη βαθμολογία τους αλλά και τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους.

Ήδη από την Παρασκευή 2 Ιουλίου, την ημέρα που άνοιξε η ειδική εφαρμογή, έχουν εγγραφεί σχεδόν οι μισοί υποψήφιοι ώστε να έχουν τη δυνατότητα άμεσης, εύκολης ενημέρωσης στο κινητό τους. Η νέα αυτή εφαρμογή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης, μέσω του επανασχεδιασμού εκπαιδευτικών υπηρεσιών που έχουν στο επίκεντρο την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά, αλλά και την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr από όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας - ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Βαθμολογία μέσω της ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας

Οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα επιπλέον να ενημερωθούν για την βαθμολογία τους τώρα και αργότερα για το Τμήμα/Σχολή επιτυχίας τους στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, https://results.it.minedu.gov.gr Για να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα του οι υποψήφιοι θα πρέπει αν πληκτρολογήσουν στην ιστοσελίδα: τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Στις Σχολικές Μονάδες

Τέλος, παραδοσιακά και από το Σχολείο που έδωσαν εξετάσεις θα μπορούν οι υποψήφιοι να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, την Παρασκευή 9-7-2021 το πρωί, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε., αμέσως μόλις παραλάβουν όλα τα σχετικά δέματα, θα πρέπει να παραδώσουν στους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων περιοχής ευθύνης τους τα δέματα που θα περιέχουν τα αποκόμματα των τετραδίων και τις δύο εκτυπώσεις καταστάσεων.

Ο (Υπο)Διευθυντής κάθε ΓΕΛ μαζί με ένα μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων, αμέσως μετά την παραλαβή των δύο καταστάσεων και των αποκομμάτων, πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων.

Στη συνέχεια οι (Υπο)Διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες ΜΟΝΟ τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ