Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της «έκρηξης» στα ημερήσια κρούσματα, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα κάνει έκτακτη ενημέρωση, στις 19:00.

Διαβάστε επίσης: Εκτόξευση στα λύματα με 65% στην Αττική και 171% στο Ηράκλειο

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθούν αναλυτικά αυστηρότερα πρόστιμα για παραβάτες σε εστίαση αλλά και σε όλους τους κλάδους όπου υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Αυτό που επίσης αναμένεται να ειπωθεί είναι οι εντατικοί έλεγχοι σε νυχτερινά μαγαζιά και beach bar, καθώς αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η παρουσία ορθίων, παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται. Παράλληλα θα γίνει ειδική αναφορά για περιοχές που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα. Στο τραπέζι των συζητήσεων των Αρχών είναι το μοντέλο μετακίνησης σε νησί να υιοθετηθεί και στις μετακινήσεις εκτός νομού.

Αφορμή για τους εντατικούς ελέγχους και τα πρόστιμα που πιθανότατα θα ανακοινωθούν, είναι τα φαινόμενα των τελευταίων ημερών με καλοκαιρινά πάρτι σε beach bar, που αποτέλεσαν σύμφωνα με τα στοιχεία εστίες υπερμετάδοσης κορονοϊού.

Μια σειρά ανησυχητικών δεδομένων δείχνει ότι η Παραλιακή αποτελεί το νέο καυτό μέτωπο της νόσου, καθώς τα κέντρα διασκέδασης παίρνουν τη σκυτάλη των νέων εστιών υπερμετάδοσης του ιού. Ο συνωστισμός, τα πάρτι και η μη εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων στα μπαρ οδήγησαν σε εκτόξευση των κρουσμάτων στο Νότιο Τομέα της Αττικής τις τελευταίες μέρες, που είναι πλέον η πιο επιβαρυμένη επιδημιολογικά περιοχή της χώρας. 

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Reader.gr, οι όποιες αλλαγές θα ανακοινωθούν από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά, θα ισχύσουν από τις 15 Ιουλίου, οπότε και θα άνοιγε η νυχτερινή διασκέδαση με χώρους μόνο για εμβολιασμένους και μεικτούς χώρους.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA