Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κρήτη: Ηλικιωμένος περίμενε τη σύνταξή του και το κράτος τον θεωρούσε νεκρό

Προ εκπλήξεως βρέθηκε ένας ηλικιωμένος από την Κρήτη που δεν είχε πάρει τη σύνταξή του, όταν διαπίστωσε στα ΚΕΠ πως θεωρούνταν... νεκρός

Ηλικιωμένος (Πηγή: Pexels)
Ηλικιωμένος (Πηγή: Pexels)

Προ εκπλήξεως βρέθηκε ένας ηλικιωμένος από την Κρήτη που δεν είχε πάρει τη σύνταξή του, όταν διαπίστωσε στα ΚΕΠ πως θεωρούνταν... νεκρός.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, ο ηλικιωμένος από την Γέργερη του Δήμου Γόρτυνας κατέθεσε τα χαρτιά του για σύνταξη τον Απρίλιο του 2016 και δεν είχε λάβει μέχρι τον Ιούλιο του 2021 ούτε προσωρινή. Μάλιστα πρόσφατα σε ΚΕΠ όπου απευθύνθηκε για να μάθει για την... τύχη της σύνταξής του, τον ενημέρωσαν ότι για το σύστημα τον έχει καταγράψει ως νεκρό!

Ο ηλικιωμένος, που δούλεψε σκληρά όλη του τη ζωή ως οικοδόμος και κηπουρός, όταν ρωτήθηκε από το Ράδιο Κρήτη για το πώς τα βγάζει πέρα τα τελευταία πέντε χρόνια απάντησε: «έχω έναν μικρό κήπο και λίγες κότες. Βοηθούν και τα παιδιά μου. Όμως κάποιοι άλλοι δεν είναι τόσο τυχεροί σαν εμένα. Πώς ζούνε αυτοί οι άνθρωποι; Τους σκέφτεται κανείς;».

Στην εκπομπή παρενέβη ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στον ηλικιωμένο, τονίζοντας ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να «απαγκιστρωθεί» από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να πάρει επιτέλους τη σύνταξή του.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κρήτη #ηλικιωμένος

Best of Internet