ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/07/2021 23:33

Στάση εργασίας σε Μετρό και Ηλεκτρικό την Τετάρτη 7 Ιουλίου: Ποιες ώρες δεν θα γίνουν δρομολόγια

Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό την Τετάρτη, 7 Ιουλίου - Οι αλλαγές στα δρομολόγια

Στάση εργασίας σε Μετρό και Ηλεκτρικό την Τετάρτη 7 Ιουλίου: Ποιες ώρες δεν θα γίνουν δρομολόγια
Το μετρό της Αθήνας (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη, 7 Ιουλίου, οι ηλεκτροδηγοί σε μετρό και Ηλετρικό (τρένα).

Οι ηλεκροδηγοί καταγγέλλουν ότι αναγκάζονται να εκτελούν δρομολόγια με συρμούς, στους οποίους δεν λειτουργεί το κλιματιστικό εντός των καμπινών των οδηγών, ενώ προκειμένου να βγει το πρόγραμμα πρέπει να δουλεύουν στα ρεπό τους χωρίς ημέρες ξεκούρασης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, ανέφεραν ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας την Τετάρτη 7 Ιουλίου από τις 21:00 ως και τη λήξη της κυκλοφορίας και στις τρεις γραμμές του μετρό (1, 2 και 3).

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι παρά τα αιτήματα από τον περασμένο Απρίλιο που αφορούσαν στη συντήρηση των κλιματιστικών μονάδων εν όψει καλοκαιριού των συρμών της Γραμμής του ΗΣΑΠ, «η ΣΤΑΣΥ δεν κατάφερε να συντονίσει τις σχετικά απλές εργασίες (πχ, καθαρισμός φίλτρων) κι έτσι δρομολογούνται συρμοί οι οποίοι ουσιαστικά θυμίζουν υψικάμινο, οι δε εργαζόμενοι καλούνται να τους χειριστούν θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΡΟ ΤΡΕΝΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ