Μενού
  • Α-
  • Α+

Υπό έλεγχο τέθηκε το βράδυ η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή Αμμούδι του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης, κοντά στην Πρέβελη. Με τη βοήθεια πλωτών μέσων, του λιμενικού και ιδιωτών, εκκενώθηκαν προληπτικά οι παραλίες στην Πρέβελη και στο Αμμούδι, από τους λουόμενους και κατασκηνωτές.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στη Κεφαλονιά: Συνελήφθη και ομολόγησε ο εμπρηστής των 6.000 καμμένων στρεμμάτων

Στην περιοχή βρέθηκαν από την αρχή μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 70 Πυροσβέστες, 18 υδροφόρα οχήματα και 15 βοηθητικά, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και το πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev-200. Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν από όλους του Νομούς της Κρήτης, γιατί οι ισχυροί άνεμοι δυσκόλεψαν και εξακολουθούν να δυσκολεύουν τις προσπάθειες των Πυροσβεστών. Βοήθεια υπάρχει από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ομάδες εθελοντών.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Λάμπρος Κίτσιος, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων, ότι το Δυτικό κομμάτι, προς Πρέβελη, τέθηκε νωρίτερα υπό έλεγχο και αργότερα το Ανατολικό.

«Ένα καραβάκι ιδιώτη επιβίβασε κατασκηνωτές από την παραλία, ενώ άλλοι αποχώρησαν με λεωφορείο το οποίο ενοικίασε η Περιφέρεια Κρήτης», δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Αγ. Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, ο οποίος ανέφερε ότι παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες -υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί βοριάδες- χάρη στην άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής και των εναέριων μέσων, η κατάσταση αρχίζει και είναι υπό έλεγχο.

Δεν υπήρξε πρόβλημα για το πανέμορφο φοινικόδασος του Πρέβελη αφού η φωτιά κινήθηκε περιμετρικά και τελικά δεν “κατέβηκε” προς την παραλία. Να σημειωθεί ότι δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές και η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση.

Πάντως Πυροσβεστικές δυνάμεις θα μείνουν όλο το βράδυ αλλά και αύριο, Πέμπτη, στην περιοχή, προκειμένου να κατασβηστούν όλες οι μικρές εστίες, αλλά και για επιφυλακή μην τυχόν και υπάρξει αναζωπύρωση αφού οι βόρειοι άνεμοι εξακολουθούν και είναι ισχυροί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA