Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο δήμος Χίου προκειμένου να εκκενώσει κατασκήνωση στην οποία βρίσκονται 40 παιδιά σε περίπτωση που η φωτιά πλησιάσει. Το Reader.gr επικοινώνησε με τον Δήμο Χίου κι ενημερώθηκε για το μέτωπο της φωτιάς που συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτο. Εκτός από την κατασκήνωση, οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο εκκένωσης της μονής Μουνδρών.

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται καθώς η φωτιά που έχει ξεσπάσει από το πρωί στη Χίο συνεχίζει να καίει στην περιοχή της Κατάβασης. Ήδη έχουν εκκενωθεί δύο οικισμοί, της Κατάβασης και της Σιδηρούντας, όπου οι φλόγες έχουν φτάσει στις αυλές σπιτιών, ενώ έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις και τα μέσα που επιχειρούν στην περιοχή.

Στη Χίο βρίσκονται συνολικά 62 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Σάμου, 3 Ε/Π καθώς και 7 αεροσκάφη. Ένα από αυτό είναι και το ρωσικό Beriev-200, το αμφίβιο θηρίο που έφτασε στη χώρα μας στα μέσα του προηγούμενου μήνα και θα ενισχύσει σημαντικά τις εναέριες δυνάμεις της χώρας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως λόγω των καπνών λιποθύμησε ένας πυροσβέστης που διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ο αντιδήμαρχος Αμανής Κυριάκος Ζωάνος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως η κατάσταση στην περιοχή είναι δύσκολη λόγω και των ισχυρών ανέμων. Πιθανότατα να εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας και το χωριό Διευχά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA