ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/07/2021 12:36

Πανελλήνιες 2021: Την Παρασκευή στις 13:00 οι βαθμολογίες - Για πρώτη φορά και με SMS

Την Παρασκευή το μεσημέρι στις 13:00 θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες για τους υποψηφίους στις Πανελλήνιες εξετάσεις σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2021: Την Παρασκευή στις 13:00 οι βαθμολογίες - Για πρώτη φορά και με SMS
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Την Παρασκευή (9/7) στη 1 το μεσημέρι θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των εξεταζόμενων στις Πανελλήνιες εξετάσεις στα γενικά Λύκεια και στα ΕΠΑΛ. Μάλιστα για πρώτη φορά φέτος οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν αιτηθεί.

Διαβάστε ακόμη: Αντιδράσεις για το θέμα της ομοφυλοφιλίας στις φετινές Πανελλαδικές - Κεραμέως στο Reader: «Θα το διορθώσουμε»

Όπως ενημέρωσε το Υπουργείο Παιδείας οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων πως: «Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Επισημαίνεται ότι το νέο κανάλι της ενημέρωσης μέσω κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά καθώς και στην εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr.

Θα ακολουθήσει νεότερο δελτίο τύπου για την ανακοίνωση αποτελεσμάτων στα ειδικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων 2021, καθώς και για την έναρξη συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ημέρα λειτουργίας των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την ανάρτηση της βαθμολογίας οι υποψήφιοι που δεν έχουν αποκτήσει κωδικό ασφαλείας (password) για το Μηχανογραφικό Δελτίο, θα μπορούν εκείνη την ημέρα να ζητήσουν να τους αποδοθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΛΥΚΕΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ