Μενού
  • Α-
  • Α+

Για μόνιμο λουκέτο φαίνεται ότι πάνε τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης, μετά και τα νέα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού. Η «έκρηξη» κρουσμάτων που σημειώνεται τις τελευταίες μέρες, (μόνο σήμερα ξεπέρασαν το φράγμα των 2.000) έχει αναγκάσει την κυβέρνηση να σχεδιάζει νέα μέτρα για τον τρόπο λειτουργίας των κέντρων αυτών και να ανακοινώνει την επόμενη εβδομάδα τις αποφάσεις της για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Οι επιχειρηματίες, από την άλλη, του κλάδου της νυχτερινής διασκέδασης παρακολουθούν τις εξελίξεις για τον κορονοϊό και με δηλώσεις τους στο Reader.gr υπογραμμίζουν ότι η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη. Μάλιστα κάνουν σαφές πως είναι διατεθειμένοι ακόμη και να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους καθώς, όπως αναφέρουν το κόστος και το ρίσκο θα είναι πολύ μεγάλο και το περιθώριο κέρδους τους θα είναι πολύ μικρό.  

Διαβάστε επίσης: Ιος: «Ωρολογιακή βόμβα» τα ξέφρενα πάρτι 1.000 ατόμων - Βίντεο και μαρτυρίες στο Reader.gr

Την αρχή έκανε το νυκτερινό κέντρο «ΥΤΟΝ» όπου εμφανίζεται ο γνωστός τραγουδιστής, Νίκος Βέρτης, με την απόφασή του να μην λειτουργήσει για το επόμενο τριήμερο λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού. Μετά το «ΥΤΟΝ» που ανακοίνωσε ότι δεν θα λειτουργήσει για το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr και άλλα νυχτερινά κέντρα της παραλιακής, και όχι μόνο, θα παραμείνουν κλειστά, με τις όποιες αποφάσεις να ανακοινώνονται τις αμέσως επόμενες μέρες. Πάντως, άνθρωποι που εργάζονται στον κλάδο σημειώνουν ότι το γεγονός αυτό θα τους οδηγήσει στην ανεργία.

Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Με τα νέα μέτρα δεν μπορώ να ανοίξω το μαγαζί 

Ο γνωστός επιχειρηματίας, Αργύρης Παπαργυρόπουλος, ο οποίος δραστηριοποιείται για χρόνια στον χώρο, μιλώντας στο Reader.gr, εξηγεί γιατί ο ίδιος αποφάσισε να μην ανοίξει το μαγαζί του. Συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας, αναφέρει ότι δεν πρέπει να μπερδεύουμε τα νυχτερινά κέντρα με την εστίαση καθώς οι ανάγκες είναι άλλες και ο τρόπος λειτουργίας είναι εντελώς διαφορετικός. «Είμαστε μια βιομηχανία θεάματος» λέει χαρακτηριστικά. «Το κατάστημά μου δεν θα το ανοίξω, γιατί φοβάμαι.Τα νέα μέτρα είναι πολλά και αυστηρά. Έλεγχοι για τσιγάρα, για μάσκες, και για αποστάσεις των τραπεζιών μεγαλώνουν το ρίσκο για έναν επιχειρηματία και έτσι όπως διαμορφώνονται τα πράγματα τα περιθώρια κέρδους είναι ελάχιστα και δεν συμφέρει κανέναν μας» τονίζει στο Reader.gr ο κ. Παπαργυρόπουλος. 

Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την κυβέρνηση 

Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο για τα νέα μέτρα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση των επιχειρηματιών με την κυβέρνηση. «Πώς θα δουλέψει κάποιος με αυτές τις ποσοστώσεις» διερωτάται ο κ. Παπαργυρόπουλος, συμπληρώνοντας ότι τα ποσοστά εμβολιασμού στους νέους είναι χαμηλά για να λειτουργήσει ένα κατάστημα αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Υποστηρίζει ακόμη ότι εάν γίνει μικτό, τότε τα έσοδα θα είναι ελάχιστα. Ζητεί μάλιστα εκτός από συνεννόηση από την κυβέρνηση κίνητρα για τους επιχειρηματίες, όπως μείωση στον ΦΠΑ και κάλυψη ενός μέρους των ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού.

Επιχειρηματίες στο Reader: Μη βιώσιμη η λειτουργία μας με τα νέα μέτρα

Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι με αυτούς τους κανονισμούς και τα νέα μέτρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού είναι μη βιώσιμη η λειτουργία των νυχτερινών κέντρων. «Είναι ένα συνεχόμενο «μπρος - πίσω»», αναφέρει στο Reader.gr πολύ γνωστός επιχειρηματίας της νυχτερινή Αθήνας, τονίζοντας πως και ο ίδιος είναι ένα βήμα προτού ανακοινώσει ότι δεν θα λειτουργήσει την επιχείρησή του για το επόμενο χρονικό διάστημα λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού. Σημειώνει μάλιστα ότι αυτό που περιμένει και εκείνος και συνάδελφοί του είναι να ξεκαθαριστεί εάν τελικά οι κλειστοί χώροι λειτουργήσουν μόνο για εμβολιασμένους ή θα είναι μικτοί. 

«Τα ποσοστά των εμβολιασμών δεν είναι ικανοποιητικά ώστε αυτή την στιγμή να τα μετατρέψουν αποκλειστικά για εμβολιασμένους και με το 25% πληρότητας που προβλέπεται για τους μικτούς χώρους δεν μπορούν να βγουν ούτε τα λειτουργικά έξοδα» τονίζει ο γνωστός επιχειρηματίας, επισημαίνοντας ότι το λειτουργικό κόστος για ένα κέντρο δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα μπαρ ή ένα απλό κατάστημα εστίασης.

Νέα μέτρα: Τέλος οι όρθιοι όλο το καλοκαίρι - Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης του νομού Ηρακλείου σημείωσε ακόμη ότι οι επιχειρηματίες της εστίασης γνωρίζουν πως στο τραπέζι βρίσκονται ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, εάν συνεχιστεί η εξάπλωση του νέου στελέχους του κορονοϊού, όπως η «σίγαση» στη μουσική, αλλά και η επιβολή ωραρίου στα καταστήματα. 

Παράλληλα, αποκάλυψε πως σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, για τα νέα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν από τις 15 Ιουλίου με τους αμιγείς και μεικτούς χώρους, εκείνος ξεκαθάρισε πως δεν προβλέπεται να αρθεί για το φετινό καλοκαίρι το μέτρο για τους καθήμενους. «Ο υπουργός είπε τέλος για φέτος τα club και τα beach bar με τους όρθιους να περιφέρονται γιατί αυτό θεωρούν οι λοιμωξιολόγοι ότι μεταφέρει τον κορονοϊό και κυρίως τώρα με τη μετάλλαξη που εξαπλώνεται πολύ πιο εύκολα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Αντωνακάκη.

Το επόμενο διάστημα και πριν τις 15 Ιουλίου η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα με τα οποία θα λειτουργήσουν τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA