Μενού
  • Α-
  • Α+

Διαφωνία σχετικά με το εάν μπορεί να επιβληθεί δεύτερη προφυλάκιση ή όχι σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη είχαν ανακρίτρια και εισαγγελέας και η τελική απόφαση θα ληφθεί σε τρεις μέρες.  Η ανακρίτρια είχε την άποψη ότι πρόκειται για την ίδια υπόθεση και κατά συνέπεια δε χωρεί δεύτερη προφυλάκιση, ενώ ο εισαγγελέας θεωρεί ότι πρόκειται για διάφορετικες υποθέσεις και ζήτησε να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Διαβάστε ακόμη: Δημήτρης Λιγνάδης: Στον ανακριτή για δύο ακόμα καταγγελίες για βιασμό

Η υπόθεση θα κριθεί πλέον εντός τριών ημερών από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Μέχρι τότε ο κατηγορούμενος τελευταίο θεωρείται ελεύθερος για αυτή την υπόθεση, αλλά ισχύει η προφυλάκιση που του είχε επιβληθεί. Το Ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης είναι 18 μήνες, αλλά σύμφωνα με τον συνηγόρο του Αλέξη Κούγια αν του επιβληθεί δεύτερη προφυλάκιση θα φτάσει τους 24 μήνες.

Ο Λιγνάδης κατέθεσε υπόμνημα άνω των 100 σελίδων για τις κατηγίες που τον βαραίνουν και αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση της ανακρίτριας υποστηρίζοντας ότι είναι προκατειλημμένη και δεν έχει κάνει δεκτό κανένα από τα έως τώρα αίτηματά του.

Λιγνάδης κατά Μπιμπίλα στο υπόμνημα 100 σελίδων - Ζητά να αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι

Στο υπόμνημα των 100 και πλέον σελίδων που κατέθεσε σήμερα Πέμπτη ο Δημήτρης Λιγνάδης στην 19η ανακρίτρια δηλώνει αθώος για τους συνολικά 4 βιασμούς που του αποδίδονται και ζητά να αφεθεί ελεύθερος ακόμη και υπό καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης με βραχιολάκι αναλαμβάνοντας ο ίδιος το κόστος. Χαρακτήρισε δε ψευδείς και κατασκευασμένες τις κατηγορίες περί βιασμού και έβαλε κατά του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του προέδρου του, Σπύρου Μπιμπίλα.

Στην αντιπαράθεσή του με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτού Σπύρο Μπιμπίλα αποδίδει την εμπλοκή του με τη δικαιοσύνη ο Δημήτρης Λιγνάδης 

Λιγνάδης: «Ψευδής και κατασκευασμένος ο βιασμός»

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός- σκηνοθέτης αφού αναφέρεται λεπτομερώς στις δύο υποθέσεις για τις οποίες κρίθηκε προφυλακιστέος τον περασμένο Φεβρουάριο, σημειώνει ότι: «…Μετά την απολογία μου στις 25 Φεβρουαρίου 2021, κατά την οποίαν έδειξα το ψεύδος των ισχυρισμών των φερόμενων ως βιασθέντων από εμένα, προβάλλοντας ισχυρά και ακλόνητα άλλοθι, ακολούθησε ένας μαραθώνιος καταθέσεων των φερόμενων  θυμάτων και των προταθέντων από εκείνους μαρτύρων, στην προσπάθειά τους να επαναπροσδιορίσουν χρονικά τους υποτιθέμενους βιασμούς τους, καθώς απεδείχθη περίτρανα ότι δεν μπορούσαν να είχαν λάβει χώρα τότε που είχαν αναφέρει».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA