Μενού
  • Α-
  • Α+

Ως «μεγάλη» και «μη αναμενόμενη» χαρακτήρισε η Ματίνα Παγώνη την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού που έχει προκαλέσει η μετάλλαξη Δέλτα στην χώρα, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν πιθανότητα 10% να νοσήσουν.

Συγκεκριμένα, η κ. Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος πρέπει να προσέχει παντού. Τα παιδιά που πήγαν στα πάρτι και βγήκαν θετικά, παρόλο που στις οικογένειές τους ήταν εμβολιασμένοι, οι περισσότεροι νόσησαν. Όχι με βαριά συμπτώματα, αλλά έκαναν πυρετό. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή» σημείωσε.

«Είναι άλλο να μην έχεις εμβολιαστεί και να κολλήσεις και να βρεθείς σε ΜΕΘ και άλλο να έχεις εμβολιαστεί, να νοσήσεις και να είσαι σπίτι σου με πυρετό ή απλά συμπτώματα. Νοσούν τελείως διαφορετικά εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι» πρόσθεσε η κ. Παγώνη.

«Πρώτα να εμβολιαστούν οι νέοι και μετά να πάνε διακοπές»

Ταυτόχρονα, η γιατρός επισήμανε την ανάγκη να εμβολιαστούν οι νέοι πριν τις διακοπές. «Η μετάλλαξη Δέλτα αναφέρεται στους νέους ανθρώπους, ηλικίας 14-25. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Πρώτα να εμβολιαστούν οι νέοι και μετά να πάνε διακοπές». 

Σε ότι αφορά στο τείχος ανοσίας, τόνισε ότι αυτό πρέπει να είναι πάνω από 80%. «Το τείχος ανοσίας πρέπει να είναι 80% και πάνω. Γιατί έχουμε τις μεταλλάξεις. Γιατί η Δέλτα είναι 50-70% μεταδοτική. Όμως αν έχουμε μέχρι τα τέλη Αυγούστου το τείχος της ανοσίας στο 80% τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA