Μενού
  • Α-
  • Α+

Φωτιά μεγάλης έκτασης έχει ξεσπάσει στον κεντρικό Έβρο και, σύμφωνα με πληροφορίες, απειλεί τον οικισμό της Λευκίμμης με αποτέλεσμα οι Αρχές να έχουν προχωρήσει στην εκκένωσή του.

Διαβάστε ακόμη: Ενισχύονται οι βόρειοι άνεμοι στη χώρα – Στο «κόκκινο» η Αττική για φωτιά

Όπως αναφέρει το radioevros.gr, για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, τις οποίες συνδράμουν τρία ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα. Συγκεκριμένα στο σημείο βρίσκονται 12 πυροσβεστικά οχήματα και 39 πυροσβέστες.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1413491434225688582?ref_src=twsrc^tfw

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, κάτι που καθιστά τρομακτικά δύσκολη την κατάσβεση της φωτιάς. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι καπνοί από τη φωτιά έχουν φτάσει στην πόλη των Φερών. 

Εκκενώθηκε η Λευκίμμη από τη φωτιά

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, η Πυροσβεστική με την Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία έδωσαν εντολή εκκένωσης του χωριού Λευκίμμη για προληπτικούς λόγους και ήδη ο δήμος Σουφλίου σε συνεργασία με τους αστυνομικούς ξεκινούν την επιχείρηση μεταφοράς των κατοίκων σε ασφαλές μέρος.

Όπως αναφέρουν στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πυροσβεστική υπηρεσία, στο σημείο της φωτιάς μετέβησαν και επιχειρούν πυροσβέστες, με 11 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ από αέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμει ήδη το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και αναμένονται δύο ακόμη πυροσβεστικά ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα

Σύμφωνα με το e-evros.gr σε γενική επιφυλακή τέθηκαν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια της Περιφέρειας ΑΜΘ λόγω της μεγάλης φωτιάς.

Στη μάχη της κατάσβεσης και το Beriev Be-200

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες στη μάχη με τις φλόγες, ρίχθηκε και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροπλάνο Beriev Be-200, που ήδη επιχείρησε την πρώτη ρίψη νερού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA