Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: Κρούσματα σε κατασκηνώσεις σε Καπανδρίτι, Χανιά και Χαλκιδική

Έντονη ανησυχία έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ ύστερα από τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε παιδικές κατασκηνώσεις στο Καπανδρίτι, στα Χανιά και τη Χαλκιδική

Παιδιά σε κατασκήνωση (Πηγή: Shutterstock)
Παιδιά σε κατασκήνωση (Πηγή: Shutterstock)

Συναγερμός έχει σημάνει για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε παιδικές κατασκηνώσεις στο Καπανδρίτι, στα Χανιά και τη Χαλκιδική. Στο Καπανδρίτι έχουν εντοπιστεί τρία κρούσματα. Σε παιδιά και εργαζομένους σε κατασκήνωση των Χανίων εντοπίστηκαν πάνω από 30 κρούσματα ενώ υπάρχει φόβος πως οι συνολικές μολύνσεις να είναι πολύ περισσότερες, ενώ στη Χαλκιδική έχουν βρεθεί θετικά τουλάχιστον 10 παιδιά.

Σύμφωνα με το MEGA, την Τετάρτη 7 Ιουλίου, ένα παιδί στην κατασκήνωση στο Καπανδρίτι ανέβασε πυρετό, βγήκε θετικό αρχικά σε self test και στη συνέχεια σε rapid test. Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι γονείς και ο ΕΟΔΥ. Συνολικά υποβλήθηκαν σε τεστ ακόμα 17 παιδιά που ήταν μαζί στην κατασκήνωση και βρέθηκαν ακόμα δύο θετικά. Σε rapid test υποβλήθηκαν όλα τα παιδιά στην κατασκήνωση (380)

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, τα κρούσματα δεν περιορίζονται μόνο στα Χανιά, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως την Παλαιόχωρα, όπου τέσσερα παιδιά προερχόμενα από την κατασκήνωση βρέθηκαν θετικά. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως η κατασκήνωση έκλεισε.

Κρούσματα στη Χαλκιδική

Μέσα σε λίγες ώρες συναγερμός σήμανε και σε μία κατασκήνωση στη Χαλκιδική, όπου, σύμφωνα με το grtimes.gr, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 10 κρούσματα σε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για 14 κρούσματα ενώ ξεκίνησε άμεσα και η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα.

Λόγω των κρουσμάτων έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό έσπευσαν να τα παραλάβουν.

Πάντως, μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων στη μεγάλη παιδική κατασκήνωση της Χαλκιδικής, αναμένεται να πραγματοποιηθούν στοχευμένες δράσεις από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις μεγάλες κατασκηνώσεις της χώρας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #Κρούσματα #Χανιά #κατασκηνώσεις #Χαλκιδική #ΕΟΔΥ #Self Test #rapid test