Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μετακίνηση στα νησιά: Οι έλεγχοι έχουν φέρει αυξημένη κίνηση στα λιμάνια

Οι αυστηροί έλεγχοι για την είσοδο στα πλοία έχει αυξήσει την κίνηση στα λιμάνια τις χώρας – Τι χρειάζεται για το μετακίνηση στα νησιά. Οι ανήλικοι 12-17 ετών για να ταξιδέψουν χρειάζονται οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test

Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια (πηγή: eurokinissi)
Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια (πηγή: eurokinissi)

Αυξημένη είναι από το πρωί του Σαββάτου η κίνηση στον Πειραιά και στα άλλα λιμάνια της χώρας με τον κόσμο να μετακινείται προς τα νησιά για τις διακοπές του. Οι έλεγχοι ωστόσο είναι αυστηροί για να μπορέσει κάποιος να επιβιβαστεί γεγονός που αυξάνει τον χρόνο που χρειάζεται κάποιος για να μπει στο πλοίο.

Διαβάστε ακόμη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι θα ακολουθήσουν μετά τους υγειονομικούς

Στο πρώτο κύμα αδειούχων που ταξιδεύει προς τα νησιά, προστέθηκαν και πολλοί νέοι που περίμεναν την ανακοίνωση των βαθμολογιών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις ώστε να ταξιδέψουν για διακοπές. Οι έλεγχοι είναι αυστηροί τόσο στους δρόμους γύρω από τα λιμάνια όσο και κατά την είσοδο στο πλοίο.

Πώς γίνεται η μετακίνηση στα νησιά

Υπενθυμίζεται πως για να μπορέσει να πραγματοποιήσει κάποιος ταξίδι προς τα νησιά είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο, χρειάζεται να έχει συγκεκριμένα πιστοποιητικά. Ειδικότερα οι ενήλικες πρέπει να έχουν μαζί τους ένα από τα τρία:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης
  • αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή
  • αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

Οι ανήλικοι 12-17 ετών για να ταξιδέψουν χρειάζονται οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test. Αντίθετα, οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.

Image
Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια (πηγή: eurokinissi)

Την ίδια στιγμή για όλους όσοι επιστρέφουν από τα νησιά:

  • υπάρχει σύσταση για διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.
  • Οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού (υπενθυμίζουμε ότι απαιτείται να έχουν περάσει τουλάχιστον 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή τη βεβαίωση αρνητικού PCR ή αρνητικού rapid test ή το πιστοποιητικό νόσησης στο κινητό τους σε ψηφιακή μορφή ή με εκτύπωση από την πλατφόρμα gov.gr.
  • Δεκτές θα γίνονται οι βεβαιώσεις εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ψηφιακό πιστοποιητικό COVID) καθώς και τρίτων χωρών.

Από τα παραπάνω μέτρα εξαιρούνται η Εύβοια και η Λευκάδα όπου κάποιος μπορεί να ταξιδέψει και οδικώς αλλά και η Σαλαμίνα.

Image
Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια (πηγή: eurokinissi)
Image
Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια (πηγή: eurokinissi)

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#μετακινήσεις #Μετακίνηση εκτός νομού #λιμάνι Πειραιά #λιμάνι #Πιστοποιητικό εμβολιασμού #Self Test #Νησιά #εμβολιασμός