Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, βελτιωμένη είναι η εικόνα από τη φωτιά στον Βαρνάβα. Στο μέτωπο «στον Βαρνάβα η κατάσταση είναι εξαιρετικά βελτιωμένη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Ενεργοποιήθηκε το 112 στην Εύβοια: «Απομακρυνθείτε αμέσως» - Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Η πυροσβεστική εξέδωσε μάλιστα βίντεο από τι προσπάθειες των εναέριων μέσων στην περιοχή, που φαίνεται να έχουν περιορίσει την έκταση της φωτιάς. Πυκνοί άσπροι καπνοί από μία περιοχή γεμάτη πεύκα καλύπτουν τον ουρανό, ενώ από το βίντεο μπορεί να δει κανείς και τις ρίψεις νερού σε δύσβατες περιοχές.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1413877112201793539?ref_src=twsrc^tfw

Η φωτιά στον Βαρνάβα, σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε γύρω στις 11:00 από κολόνα της ΔΕΗ. Μάλιστα λίγη ώρα πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς στην περιοχή σημειώθηκε διακοπή ρεύματος.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει δασική έκταση με πουρνάρια και πεύκα, νότια του χωριού, όπου υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, τα οποία δεν κινδυνεύουν από τη φωτιά, καθώς ο άνεμος φυσάει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Εν ακόμα βίντεο από τις εντυπωσιακές ρίψεις και την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς δημοσίευσε και το πρακτορείο eurokinissi, όπου διακρίνεται και το ρωσικό Beriev-200.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA