Μενού
  • Α-
  • Α+

Βελτίωση παρατηρείται στα μέτωπα της φωτιάς που ξέσπασαν το Σάββατο. Ιδιαίτερα στη Νότια Εύβοια στην περιοχή των Στύρων αλλά και στον Βαρνάβα Αττικής τις δύο μεγαλύτερες εστίες, η φωτιά βρίσκεται υπό έλεγχο με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Διαβάστε ακόμη: Χαρδαλιάς: 51 φωτιές το Σάββατο με 8 μποφόρ - Δεν απειλούνται κατοικίες στην Εύβοια

Παρά τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στη χώρα όλη την ημέρα, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν τις πυρκαγιές και να τις έχουν υπό τον έλεγχό τους.

Στην Εύβοια, στα Στύρα, εκεί που εκκενώθηκαν προληπτικά μέσα στην ημέρα οι οικισμοί Νημποριό και Καγκαδαίοι, συνεχίζουν να επιχειρούν ελικόπτερα αλλά και δυνάμεις στο έδαφος. Μάλιστα η πρόβλεψη πως θα κοπάσουν οι άνεμοι θα βοηθήσει στο να περιοριστεί κι άλλο η φωτιά.

Όπως ανέφερε στο Reader.gr ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Ηλίας Μπουρμάς, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα στην περιοχή, στο Νημποριό και στα Νέα Στύρα που ωστόσο είναι ελεγχόμενα. Στην κατάσβεση συνδράμει και η περιφέρεια με 17 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου.

Στα Στύρα στη Νότια Εύβοια επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα και περιοδικά 5 Ε/Π (1 συντονιστικό και 1 του Ε.Σ.) και 5 Α/Φ (4 CL και το BERIEV-200). Συνδρομή από τον Ε.Σ., υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Στην περιοχή υπήρξε ενημέρωση με μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους του παραθαλάσσιου οικισμού Νημποριό, να μετακινηθούν προς το Μαρμάρι και την Κάρυστο.

https://twitter.com/112Greece/status/1413856491531014147?ref_src=twsrc^tfw

Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Βαρνάβα

Ακόμα καλύτερη είναι η εικόνα στον Βαρνάβα. Εκεί η πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου, πιθανότατα από κολόνα της ΔΕΗ, όμως τις απογευματινές ώρες είχε περιοριστεί σε διάσπαρτες εστίες.

Και στην περιοχή του Βαρνάβα αναμένεται να παραμείνουν πυροσβεστικές δυνάμεις ώστε να ελέγχουν την κατάσταση και την εξέλιξη των μικρών εστιών.

Διαβάστε ακόμη: Καιρός: Συνέχεια με μελτέμια - Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για φωτιά

Στο σημείο επιχείρησαν 79 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., η ομάδα Σ.μη.Ε.Α. Αττικής και περιοδικά 6 Ε/Π (το 1 συντονιστικό και 1 του Ε.Σ.) και 7 Α/Φ (4 CL, 2 AIR TRACTOR και το  BERIEV-200). Συνδρομή από τον Ε.Σ., υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου. Την πυρκαγιά συντονίζει ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος  Στέφανος  Κολοκούρης.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1413877112201793539?ref_src=twsrc^tfw

Συνολικά 57 φωτιές το Σάββατο

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σήμερα «εκδηλώθηκαν 57 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 679 πυροσβέστες με 21 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 335 οχήματα, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., η ομάδα Σ.μη.Ε.Α. Αττικής, 13 Ε/Π και 9 Α/Φ. Συνδρομή από τον Ε.Σ. με εναέριες και επίγειες δυνάμεις, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA