Μενού
  • Α-
  • Α+

Έλλειψη συνεννόησης με το αρμόδιο για τις κατασκηνώσεις υπουργείο Εργασίας κατήγγειλε ο Παναγιώτης Μπαρδάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λειτουργών Παιδικών Κατασκηνώσεων, με αφορμή την «έκρηξη» κρουσμάτων κορονοϊού σε κατασκηνώσεις σε όλη τη χώρα, ο οποίος ανέφερε ότι το πρωτόκολλο ασφαλείας εκδόθηκε μετά την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου.

Με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού σε κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα, ο κ. Μπαρδάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN είπε ότι αφενός τα πρωτόκολλα εκδόθηκαν αργά, αφετέρου ότι έχουν ισχύ μιας εβδομάδος, ενώ η κάθε περίοδος για την κατασκήνωση διαρκεί 15 μέρες. «Δεν ξεκινήσαμε καλά φέτος» είπε ο κ. Μπαρδάκης και πρόσθεσε «δεν υπήρχε συνεργασία μεταξύ ημών και του υπουργείου Εργασίας» «Επί τρεις μήνες προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε με το υπουργείο Εργασίας, Ενώ το επίσημο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ξεκινούσε 15 Ιουλίου του 2021, μάθαμε ότι εχει βγει πρωτόκολλο στις 18 Ιουνίου, μετά δηλαδή την έναρξη των κατασκηνώσεων».

Ο κ. Μπαρδάκης πρόσθεσε «αν είχαμε συνεργαστεί θα είχαμε αποτρέψει πολλά πράγματα». Επίσης, είπε ότι το πρωτόκολλο επέτρεψε επισκέψεις μια φορά την εβδομάδα και τελικά με δική τους πρωτοβουλία οι κατασκηνώσεις το σταμάτησαν. Απηύθυνε δε έκκληση στους γονείς, να μην πάνε γύρω γύρω από τις κατασκηνώσεις και έρχονται σε επαφή με τα παιδιά γιατί έτσι παύει να είναι κλειστή δομή.

Κρούσματα σε όλη την Ελλαδα 

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή έχουν βρεθεί κρούσματα κορονοϊού σε κατασκηνώσεις στο Λαύριο, στην Ηλεία, στο Σοφικό Κορινθίας, στο Καπανδρίτι, στα Χανιά και στη Χαλκιδική. H πρόσφατη περίπτωση ήταν χθες Κυριακή όπου στο Λαύριο βρέθηκαν έξι θετικά κρούσματα σε ιδιωτική παιδική κατασκήνωση σε παραθαλάσσια περιοχή του Λαυρίου. Όπως σημειώνεται τα κρούσματα καταγράφηκαν τόσο μεταξύ παιδιών όσο και στελεχών της κατασκήνωσης.

Την Κυριακή έγινε επίσης γνωστό πως βρέθηκαν θετικά κρούσματα και σε παιδική κατασκήνωση στην Ηλεία. Αρχικά βρέθηκαν δύο παιδιά θετικά στον κορονοϊό και στους ελέγχους που ακολούθησαν διαπιστώθηκαν ακόμα περισσότερες περιπτώσεις που φτάνουν τις τέσσερις με πέντε. Μάλιστα αρκετοί γονείς έσπευσαν να πάρουν τα παιδιά από την κατασκήνωση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA