Μενού
  • Α-
  • Α+

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η αυριανή (Τρίτη, 13 Ιουλίου) συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη, όπου αναμένεται να λαληθούν περαιτέρω μέτρα στο πλαίσιο της βοήθειας που η Εκκλησία καλείται να προσφέρει προς την κυβέρνηση στο θέμα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Στη συνεδρίαση αναμένεται να είναι παρών και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Διαβάστε ακόμη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός - μεικτοί χώροι διασκέδασης: Εβδομάδα αποφάσεων για την κυβέρνηση

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των κληρικών, καθώς και η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού από την πλευρά των πιστών για να εισέρχονται στους ναούς.

Το τελευταίο μέτρο μάλιστα σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», δημιουργεί έντονο «πονοκέφαλο» και προβληματισμό, καθώς αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στους πιστούς, υπάρχουν, όμως, φωνές εντός της Εκκλησίας που τάσσονται υπέρ του να εφαρμοστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας.Πάντως την ηγεσία της εκκλησίας και τον Αρχιεπίσκοπο, Ιερώνυμο είναι και αυτό με τους λεγόμενους αρνητές κληρικούς του κορονοϊού.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες ιεράρχες που τάσσονται υπέρ των εμβολίων ως μοναδικής «ασπίδας» απέναντι στον κορονοϊό βρίσκονται στη πρώτη γραμμή προσπαθώντας να τους πείσουν να εμβολιαστούν. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να εκδοθεί από τη ΔΙΣ και μια εγκύκλιος που θα καλεί όχι μόνο τους κληρικούς αλλά και τους πιστούς που αρνούνται ή φοβούνται να εμβολιαστούν να το πράξουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

«Την Τρίτη θα ενημερωθούμε από τον Μακαριώτατο για τις συναντήσεις του και θα δούμε τι ζητήθηκε και τι θα κάνουμε και θα αποφασίσουμε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Δεν είναι κακό να γίνονται ζυμώσεις και να ακούμε τις απόψεις των μητροπολιτών», δήλωσε (ΕΡΤ) ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Ιλίου, Αθηναγόρας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA