Μενού
  • Α-
  • Α+

H πλατφόρμα για το Freedom Pass, ανοίγει περί τις 18-20 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων από τους νέους που έχουν κάνει το  εμβόλιο κατά του κορονοϊού, προκειμένου να λάβουν την οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι ««η εφαρμογή για το freedom pass των νέων θα είναι διαθέσιμη 18-20 Ιουλίου για να μπορέσει ο νέος, ο οποίος είτε είχε εμβολιαστεί νωρίτερα είτε έχει εμβολιαστεί τώρα με την πρώτη δόση, να κάνει την αίτησή του, να γίνει διασταύρωση ότι πράγματι εμβολιάστηκε και μετά από 24 ώρες με μια χρεωστική ψηφιακή κάρτα να λάβει τα 150 ευρώ».

Διαβάστε ακόμη: Freedom Pass 150 ευρώ στους νέους για το εμβόλιο: Εως πότε θα τα ξοδέψουν

Ο κ. Γεωργαντάς εκτίμησε ότι το κίνητρο των 150 ευρώ λειτούργησε θετικά για τον εμβολιασμό των νέων, λέγοντας: «Από αυτούς οι 90.000 είναι ηλικίας 18-25 ετών. Οι μισοί περίπου είναι 18-35 ετών, αλλά σε όλες τις ηλικίες, ακόμα και στους 80 ετών, προστίθενται ραντεβού».

Ως το Σεπτέμβρη μπορεί να έχουν εμβολιαστεί 7 εκατ. πολίτες

Ο κ. Γεωργαντάς εκτίμησε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου είναι εφικτό να έχουν εμβολιαστεί περίπου 7 εκατ. πολίτες με την πρώτη δόση.

«Οι εμβολιασμοί της πρώτης δόσης κυμαίνονται ανάμεσα σε 40.000-45.000 την ημέρα. Είναι ένας πολύ ικανοποιητικός ρυθμός που θέλουμε να διατηρηθεί, γιατί 45.000 εμβολιασμοί πρώτης δόσης την ημέρα σημαίνει για τον κάθε μήνα περίπου 1,1 εκατ. νέους συμπολίτες μας που εισέρχονται στο σύστημα κι εμβολιάζονται. Αυτό μας κάνει να ελπίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο μπορούμε αρχές Σεπτεμβρίου να έχουμε πάνω από 7 εκατ. εμβολιασμένους συμπολίτες μας με την πρώτη δόση» είπε ο κ. Γεωργαντάς.

Τι είναι η Freedom Pass 

Το μέτρο αφορά  νέους από 18 έως 25 ετών στην Ελλάδα, στους οποίους θα δοθεί η προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για στοχευμένες αγορές, που θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια, διαμονή σε ξενοδοχεία και είσοδο σε μουσεία, συναυλίες, μνημεία. H κάρτα ελευθερίας ή freedom pass θα δημιουργείται με το ΑΜΚΑ κάθε νέου, που έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού (έστω και την πρώτη δόση) ή θα εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του 2021.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA