Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ενοπλες Δυνάμεις: Κίνητρα για να εμβολιάζονται στις μονάδες τους οι μόνιμοι και στρατεύσιμοι

Ειδική πρόνοια λαμβάνεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός - Τι γνωστοποίησε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε υγειονομικούς και εργαζομένους σε γηροκομεία

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο οποίο ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει άμεσα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων σε γηροκομεία. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως θα ληφθεί ειδική πρόνοια για τον εμβολιασμό στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις Ενοπλες Δυνάμεις, ανακοίνωσε πως «στο εξής, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι. Κι αυτό γιατί η ζωή στο στράτευμα είναι από τη φύση της ομαδική και συνεπώς ο συγχρωτισμός είναι αναπόφευκτος».

Παράλληλα, ο Ελληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. «Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, ένας ανεμβολίαστος νοσηλευτής να φροντίζει έναν ανοσοκατεσταλμένο καρκινοπαθή ασθενή. Είμαι σίγουρος ότι με αυτήν την απόφαση συμφωνεί το μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Και ζητώ από όλα τα κόμματα να τη στηρίξουν χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά με τους κλειστούς χώρους στην εστίαση από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών. Τότε θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί. Είναι μία πρακτική που ακολουθούν ήδη χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#υποχρεωτικός εμβολιασμός #Κυριάκος Μητσοτάκης #Ένοπλες Δυνάμεις #εμβολιασμός

Best of Internet