Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (12/7), μετά από απόφαση των γιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, αφαιρέθηκε η τραχειοστομία στην οποία είχε υποβληθεί ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος νοσεί από κορονοϊό

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, που είχε υποστεί σηπτικό σοκ, πλέον είναι σε καλύτερη κατάσταση και -όπως αναφέρουν οι θεράποντες ιατροί- αναμένεται να παραμείνει για παρακολούθηση στην Εντατική του Ευαγγελισμού για λίγες ημέρες μέχρι να θεωρηθεί ασφαλές να λάβει εξιτήριο.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Εφραίμ έχει πλήρη διαύγεια και επικοινωνεί με το περιβάλλον του ενώ στο νοσοκομείο βρίσκεται από τις 28 Μαΐου αφού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και στις 4 Ιουνίου είχε διασωληνωθεί. Μάλιστα, η υγεία του μοναχού είχε επιδεινωθεί εξαιτίας επιπλοκών που οφείλονταν σε λοιμώξεις της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, με την κατάσταση της υγείας του να θεωρείται κρίσιμη. Τελικά, ο ηγούμενος Εφραίμ απέφυγε τα χειρότερα και αναμένεται σύντομα να λάβει εξιτήριο από την ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Μονής Βατοπεδίου αναφέρεται:

«Μετά την σημερινή αποσωλήνωση ο Γέροντας θα παραμείνει στη ΜΕΘ για λίγες ημέρες για παρακολούθηση από τους θεράποντες ιατρούς του.

Ο Γέροντας έχει πλήρη διαύγεια και επικοινωνεί με το περιβάλλον του.

Θυμίζουμε ότι ο Γέροντας Εφραίμ βρίσκεται στον Ευαγγελισμό από τις 28 Μαΐου αφού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ενώ στις 4 Ιουνίου οι γιατροί είχαν κρίνει αναγκαία την διασωλήνωσή του ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA