Μενού
  • Α-
  • Α+

Κρίσιμη είναι η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που θα γίνει την Τρίτη, 13 Ιουλίου, με κύριο θέμα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των κληρικών. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο Σωτήρης Τσιόδρας θα συναντηθούν με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σε μια προσπάθεια να ενημερώσουν την Εκκλησία για την επιτακτική ανάγκη προώθησης των εμβολιασμών

Διαβάστε επίσης: Διάγγελμα Μητσοτάκη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε γηροκομεία - Αναστολή εργασίας σε όποιον αρνηθεί

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι ποντάρουν στη βοήθεια της Εκκλησίας για να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών, τώρα που τα κρούσματα με τη μετάλλαξη Δέλτα αυξάνονται επικίνδυνα. Το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού αλλά και η είσοδος στους ναούς με πιστοποιητικό εμβολιασμού πέφτουν στο τραπέζι των συζητήσεων, σύμφωνα με το STAR, σε μια προσπάθεια η εκκλησία να παίξει καθοριστικό ρόλο. Τη βοήθεια του Αρχιεπισκόπου θα ζητήσουν ο Βασίλης Κικίλιας και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι αποφάσεις για την επίσημη στάση της Εκκλησίας θα ανακοινωθούν την Τρίτη, 13 Ιουλίου,, μετά την συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Την ίδια ώρα «πονοκέφαλο» για την Εκκλησία αποτελούν τα μεμονωμένα περιστατικά με ιερείς -αρνητές της χρήσης μάσκας μέσα στους ναούς, αλλά και με ιερείς που κατά καιρούς φέρονται να μην τήρησαν τα μέτρα της πανδημίας, όπως συνέβη στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου στη Νέα Ευκαρπία και Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Πεύκα Θεσσαλονίκης. 

«Να αντιληφθούμε ότι όταν έχουμε μία δύσκολη κατάσταση, αφενός την περνάμε όλοι ενωμένοι και αφετέρου υπάρχει μια συνεργασία ανάμεσα στους γιατρούς, στην πολιτεία που αποφασίζει και βεβαίως εφόσον μας ζητηθεί κι εμάς, από την Εκκλησία» δήλωσε στην ΕΡΤ ο μητροπολίτης Ιλίου- Αχαρνών- Πετρουπόλεως και εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας. Ο μητροπολίτης Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως- Βαρνάβας πάντως, δεν επέβαλε ποινές στους ιερείς και έλυσε τα προβλήματα σύμφωνα με δήλωση του «με πνευματικό τρόπο όπως αρμόζει στην Εκκλησία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA