Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται καθημερινά αλλά τα «κορονοπάρτι» σε βίλες της Μυκόνου συνεχίζονται, με τους διοργανωτές να καλούν πλέον τους συμμετέχοντες να μη δημοσιεύουν στα social media βίντεο και φωτογραφίες για να μην κάνουν περίοικοι καταγγελίες!  Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, διοργανωτής κορονοπάρτι σε βίλα της Μυκόνου, κάλεσε μέσω Instagram τους συμμετέχοντες να μην δημοσιεύουν στα social media βίντεο και φωτογραφίες διότι «εξισώνεται με καταγγελία προς τις αστυνομικές αρχές».

«Εάν επιθυμεί ο οποιοσδήποτε να κοινοποιήσει το οποιοδήποτε υλικό ιδιωτικού πάρτι, τουλάχιστον ας το πράξει μετά», αναφέρει, σημειώνοντας πως τα βίντεο και οι φωτογραφίες ενδεχομένως να καταλήξουν στα κανάλια «γεγονός το οποίο σίγουρα δεν έχει θετικό πρόσημο για το νησί». Τέλος, καλεί τους συμμετέχοντες να... «φερθούμε έξυπνα». 

Διαβάστε ακόμη: Μύκονος: Εκτόξευση κρουσμάτων από τα κορονοπάρτι - Εξαλλοι οι επαγγελματίες του νησιού

Η ανάρτηση: 

«Παρόλο που πίστευα πως το αποτρεπτικό μήνυμα σε σχετικό story για την κοινοποίηση υλικού από συναθροίσεις/πάρτι ήταν απολύτως ξεκάθαρο, φαίνεται πως για ορισμένους στάθηκε άκρως περίπλοκο. Γι αυτό ας το ξεκαθαρίσουμε: η κοινοποίηση υλικού κατά τη διάρκεια του πάρτι εξισώνεται με καταγγελία προς τις αστυνομικές αρχές με σκοπό τη διακοπή του. Συνεπώς, εάν επιθυμεί ο οποιοσδήποτε να κοινοποιήσει το οποιοδήποτε υλικό ιδιωτικού πάρτι, τουλάχιστον ας το πράξει μετά και όχι κατά τη διάρκεια. Ακόμη και αν γίνει η κοινοποίηση την επόμενη από το πάρτι, πολλές φορές αυτά τα post καταλήγουν σε τοπικές εφημερίδες ορισμένες φορές και κανάλια, τραβώντας την προσοχή, γεγονός το οποίο σίγουρα δεν έχει θετικό πρόσημο για το νησί τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ας φερθούμε έξυπνα και ας συνεχίσει να παίζει η μουσική».

Τα κρούσματα στη Μύκονο 

Τα κρούσματα κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί στο Νησί των Ανέμων παρουσιάζουν αυξητική τάση τις τελευταίες ημέρες. Από 14 στις 7 Ιουλίου μέσα σε 6 μέρες τριπλασιάστηκαν φτάνοντας τις 42. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της 12ης Ιουλίου του ΕΟΔΥ, η συγκεκριμένη καταγραφή αντιστοιχεί σε 414,45 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Από την πλευρά τους, οι επαγγελματίες του νησιού εμφανίζονται αγανακτισμένοι για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στις βίλες, που απειλεί να τινάξει στον αέρα την επιδημιολογική εικόνα της Μυκόνου. Η ειρωνική κοινή ανακοίνωση, που εξέδωσε το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης και Εστίασης Μυκόνου και το Σωματείο Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου είναι ενδεικτική της κατάστασης, που επικρατεί στο νησί:

«Με χαρά ενημερώνουμε όλες και όλους εσάς, τους φίλους και επισκέπτες μας ότι, τα προγραμματισμένα events των επιχειρήσεών μας, τα μεταφέρουμε σε χώρους που επιτρέπεται νόμιμα η διεξαγωγή τους, δηλαδή σε ΒΙΛΕΣ και ΣΚΑΦΗ. Πιο αναλυτικές οδηγίες για τον τόπο και την ημερομηνία διεξαγωγής όλων αυτών των πάρτι, θα ανακοινώνει η κάθε επιχείρηση. Στα πάρτι αυτά μπορείτε να εισέρχεστε χωρίς τεστ, να είστε όρθιοι, να χορεύετε όπως παλιά και θα έχετε έκπτωση 30%, αφού δεν θα κόβονται αποδείξεις ούτε θα ασφαλίζεται το προσωπικό.

Υ.Γ. 1: Η παραπάνω ανακοίνωση ισχύει για πέντε ημέρες και θα επανέλθουμε όταν δούμε το νέο ΦΕΚ της κυβέρνησης. Την περιμετρική ασφάλεια του πάρτι θα την αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία.

Υ.Γ. 2: Η ανακοίνωση εκδίδεται μετά τα βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν για το “υπέροχο” και “ανεμπόδιστο” πάρτυ που διοργανώθηκε χθες στο νησί μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA