Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, έκρουσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, καλώντας, παράλληλα, την Εκκλησία να συμβάλλει στους εμβολιασμούς. Ο κ. Τσιόδρας, μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ανέφερε: «Είμαστε συνοδοιπόροι στην αναζήτηση της αλήθειας με την Εκκλησία» ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι «ελπίζουμε ότι με τον εμβολιασμό σιγά σιγά να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα».

«Θεωρώ ότι ήταν πολύ κρίσιμο αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού στην κοινωνία να συζητηθεί ο υποστηρικτικός ρόλος από την ιεραρχία στο πλήρωμα της Εκκλησίας και φυσικά παραμένουμε στην αναζήτηση της αλήθειας συνοδοιπόροι», κατέληξε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Αρκουμανέας: Κοντά στα 3.000 τα κρούσματα σήμερα

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, πρόεδρος του ΕΟΔΥ, μόνο ευχάριστα μαντάτα δεν μετέφερε κατά τη σημερινή του τοποθέτηση στη δημόσια τηλεόραση, αναφορικά με την πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας. Τουναντίον, αποκάλυψε ότι θα εκτοξευθεί κοντά στις 3.000 ο αριθμός των σημερινών κρουσμάτων, εντείνοντας έτσι την αγωνία των πολιτών, που βλέπουν την κατάσταση να ολισθαίνει...

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν τα σημερινά κρούσματα θα είναι περισσότερα από 3.000, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ επεσήμανε πως θα είναι κοντά σε αυτό το νούμερο. Είπε, επίσης, ότι έχουμε 150% αύξηση στα κρούσματα κι ο μέσος όρος ηλικίας τους έχει πέσει πολύ. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ξεκαθάρισε πως «πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε τον μέσο όρο ηλικίας εκτός από τα κρούσματα, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας χθες ήταν 27 και έχει μειωθεί από τα 49. «Θα πρέπει να κοιτάμε και τους άλλους επιδημιολογικούς δείκτες, οι οποίοι δείχνουν την πραγματική εικόνα».

Ο κ. Αρκουμανέας κάλεσε όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να το ξανασκεφτούν και να πάνε να εμβολιαστούν και επίσης ζήτησε από τους πολίτες να φορούν τις μάσκες τους και να μην χαλαρώνουν αφού η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA