Μενού
  • Α-
  • Α+

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στο Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη, με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες και να την έχουν θέσει υπό μερικό έλεγχο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη η φωτιά «ξεκίνησε κατά πάσα πιθανότητα από τσιγάρο ή σπίρτο που πέταξε διερχόμενο αυτοκίνητο». 

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Σέιχ Σου

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν καθολική και σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής Βασίλης Βαρθακογιάννης, η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη ενώ είναι ευτυχές το γεγονός ότι δεν πνέουν δυνατοί άνεμοι στο σημείο. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η εστία, βάσει της εικόνας που υπάρχει τώρα, θα βρίσκεται σε ύφεση σε τρεις με τέσσερις ώρες.

https://www.youtube.com/watch?v=TV9UnvkNJG0

Μιλώντας στο TV100, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, υποστήριξε πως η φωτιά «ξεκίνησε κατά πάσα πιθανότητα από τσιγάρο ή σπίρτο που πέταξε διερχόμενο αυτοκίνητο». «Κινητοποιηθήκαμε όλοι για έναν ασυνείδητο εγκληματία», τόνισε. 

https://www.youtube.com/watch?v=h2TpIl4PHso

Νωρίτερα εκκενώθηκε το ξενοδοχείο «Φιλίππειο». Στο σημείο επιχειρούν 66 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, 6 Α/Φ (3 CL, 2 AIR-TRACTOR, BERIEV-200) και 2 Ε/Π. Στην προσπάθεια της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Κλειστή παραμένει η Περιφερειακή Οδός από τον κόμβο της Μουδανίων από ανατολικά και από τον κόμβο Ευκαρπίας προς δυτικά. 

https://www.youtube.com/watch?v=vxxknalXbDU
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA