Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αγρίνιο: Η 6η ΥΠΕ κλείνει τη ΜΕΘ κορονοϊού - Είχε μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας

Την αναστολή της λειτουργίας της ΜΕΘ κορονοϊού στην οποία το ποσοστό θνησιμότητας είχε φτάσει ακόμα και το 100% αποφάσισε η 6η ΥΠΕ

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid (πηγή: Eurokinissi)
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid (πηγή: Eurokinissi)

Να βάλει «λουκέτο» στη ΜΕΘ κορονοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου αποφάσισε η 6η ΥΠΕ. Το προηγούμενο διάστημα είχε προκληθεί σάλος με το ποσοστό θνητότητας στη μονάδα που άγγιξε κάποια στιγμή ακόμη και το 100%, ενώ προκάλεσε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου, Ανδρέα Τσώλη.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός – Αγρίνιο: «Όλοι ήξεραν για τη θνητότητα στη ΜΕΘ» - Τι είπε ο πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών

Από τη Δευτέρα 12 Ιουλίου την προσωρινή διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος έχει αναλάβει η Ελένη Φιλιπποπούλου, δηλαδή η αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, η οποία διοικεί και το νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο karvasaras.gr, για αρκετούς μήνες στο νοσοκομείο Αγρινίου έχουν ανασταλεί τα τακτικά χειρουργεία και έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό πολλές λειτουργίες του που αφορούν την λοιπή νοσηρότητα. Εδώ και καιρό αρκετοί είναι οι υγειονομικοί που επιμένουν ότι πρέπει να υπάρξουν ενέργειες προς την επαναλειτουργία του νοσοκομείου και για θέματα λοιπής νοσηρότητας και όχι μόνο κορονοϊού. Μένει να φανεί αν η απόφαση αυτή πάρθηκε προς αυτή την κατεύθυνση ή επειδή κρίθηκε ακατάλληλη η ΜΕΘ κορονοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου.

Πάντως οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ιατρικό προσωπικό θα μεταφερθεί σε ΜΕΘ κορονοϊού του νοσοκομείου Πατρών, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό θα αξιοποιηθεί σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου Αγρινίου. Το αξιοσημείωτο είναι ότι με αυτή την εξέλιξη η Αιτωλοακαρνανία μένει χωρίς ΜΕΘ κορωνοϊού και όποιο περιστατικό προκύπτει θα μεταφέρεται σε νοσοκομεία εκτός νομού (Πάτρα, Ιωάννινα κλπ).

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #ΜΕΘ #Αγρίνιο #Νοσοκομείο