Μενού
  • Α-
  • Α+

Πώς γίναν έτσι τα παιδιά μας και τραμπουκίζουν το ένα το άλλο και μαχαιρώνονται για ένα κινητό; Ποιος τα πότισε μίσος, φθόνο και βία και πότε ακριβώς έγινε αυτό; Να οργανώσουμε συζητήσεις, ημερίδες και συνέδρια να το αναλύσουμε, να πλημμυρίσουμε ειδικούς τα κανάλια, να σκάψουμε με έρευνες βαθιά μες στην ψυχή και το μυαλό τους να δούμε γιατί έγινε το κακό. Δεν χρειάζεται ίσως τόση φασαρία. 

Καταθέτω μια πρόσφατη προσωπική εμπειρία. Είναι η δική μου ερμηνεία σ' αυτή την επιδημία, μπορείτε κάλλιστα λοιπόν να την πετάξετε στην τουαλέτα και να τραβήξετε το καζανάκι. Χθες βράδυ πήγα να πάρω τον γιο μου από την παιδική χαρά, όπου μαζεύονται κάθε απόγευμα με το τσούρμο. Όταν μπήκε στο αυτοκίνητο, παρέα με ένα φίλο του, μου είπε ότι «ένας χαζός» τους έσκασε την μπάλα. Στην αρχή νόμιζα ότι μιλούσε για κάποιο πίτσιρίκι, μου εξήγησε όμως ότι ήταν ένας μεγάλος που βρισκόταν εκεί. Περιττό να πω ότι μου ανεβηκε το αίμα στο κεφάλι. Ήταν ένας πατέρας με ένα μικρό κοριτσάκι που έκανε κούνια. 

Όταν τον ρώτησα με ποιο δικαίωμα έσκασε την μπάλα των παιδιών εκείνος απάντησε ότι τους έκανε επανειλημμένα παρατήρηση γιατί έπαιζαν μέσα στην παιδική χαρά και υπήρχε κίνδυνος να χτυπήσουν κάποιο μικρό παιδί (μάλλον εννούσε την κόρη του), αλλά εκείνα δεν σταματούσαν (τι περίεργο!). Ναι, αλλά με ποιο δικαίωμα έσκασε την μπάλα των παιδιών, ακόμη κι αν αυτά δεν άκουγαν τις  -δικαιολογηγμένες- παρατηρήσεις του; Άλλωσε δεν υπήρχε κάποια πινακίδα που να απαγορεύει το ποδόσφαιρο εντός της παιδικής χαράς, και δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος σχετικός κανονισμός. 

Αφού μπροστά σε καμιά 20αριά παιδιά που είχαν μαζευτεί και παρακολουθούσαν μου έδωσε και συμβουλή να μαζέψω τον γιο μου (τόσο γελοίος), είπε ότι έχει κάνει συνεχείς καταγγελίες στο Δήμο κλπ, κλπ. Επέμεινα: ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΚΑΣ ΤΙΣ ΜΠΑΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ρε φίλε. Κάνε αναφορές, σκίσε τα ρούχα σου, λούσου βενζίνη και βάλε φωτιά, φτάσε μέχρι τον Άρειο Παγο να βρεις το δικιο σου κι εγώ μαζί σου, γιατί αυτό που ζητάς σωστό είναι. Κανένας όμως και τιποτα στη Γη και στο σύμπαν όλο δεν σου δίνει το δικαίωμα στη βία, ειδικά στα παιδιά. Γιατί αυτό το μάθημα δίνεις. Παίρνω αυτό που θέλω, όπως γουστάρω εγώ. Και τα παιδιά αντιγράφουν με πιστότητα φωτοτυπικού. Και αύριο δεν θα είμαστε δίπλα τους να παρέμβουμε στις διαφορές ή να προλάβουμε ό,τι στραβό πάει να γίνει. 

Κλείνω. Πήγα και πήρα καινούργια μπάλα στα παιδιά, δεν ήταν καν του γιου μου η σκασμένη. Κι απόψε και κάθε απόψε θα είμαι εκεί, έξω από τα συρματοπλέγματα κύριε τραμπούκε. Αυτή η μπάλα δεν θα σκάσει.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA