ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/07/2021 21:21

Εμβολιασμοί για παιδιά 15 έως 17 ετών: Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα στις 15 Ιουλίου

Αντίστροφη μέτρηση για τον εθελοντικό εμβολιασμό σε παιδιά ηλικίας 15 έως 17 ετών - Ποιο εμβόλιο θα κάνει η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα

Εμβολιασμοί για παιδιά 15 έως 17 ετών: Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα στις 15 Ιουλίου
Μαθητές σε σχολείο (πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Την Πέμπτη, 15 Ιουλίου, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εθελοντικό εμβολιασμό σε παιδιά ηλικίας 15 έως 17 ετών, όπως ανακοινώθηκε από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, ενώ η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα κάνει το εμβόλιο της Pfizer. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα θα ανοίξει για τους ανήλικους, οι οποίοι είναι γεννημένοι από τις 31-12-2005 και μετά.

Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού

  • Τα ραντεβού θα κλείνουν μέσω της γνωστής πλατφόρμας - Μπείτε εδώ
  • Το ραντεβού μπορεί να κλείσει ο γονιός που έχει στην «οικογενειακή του μερίδα» το παιδί, με τα στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.
  • Ο έφηβος θα πρέπει να συνοδεύεται από τους γονείς του στο εμβολιαστικό κέντρο.

Υπενθυμίζεται, πως το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των εφήβων έχει ανάψει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ήδη από τις 5 Ιουλίου. «Ο εμβολιασμός των εφήβων είναι ένα ασφαλές βήμα προς την κανονικότητα της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ζωής», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19 εξηγώντας το σκεπτικό της Επιτροπής.

Επίσης, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι έφηβοι έχουν μικρό, αλλά υπαρκτό κίνδυνο νόσησης. Η συχνότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο παιδιών από 12 έως 17 ετών, είναι 2,5 έως 3 φορές μεγαλύτερη από την συχνότητα των εισαγωγών από την συνήθη εποχική γρίπη.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από τους 204 εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών που νοσηλεύτηκαν κατά την διάρκεια του τριμήνου Ιανουαρίου- Μαρτίου 2021, το 70,6% είχαν υποκείμενο νόσημα, το 31,4% εισήχθη σε ΜΕΘ και 5% χρειάστηκε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής αλλά ευτυχώς δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος. Τέλος ανακοινώθηκε ότι καταργείται η ποινή των 6 ημερών για πάνω από 2 ακυρώσεις ραντεβού.

Σπεύδουν να εμβολιαστούν οι νέοι

Ελπιδοφόρα είναι τα νέα για τους εμβολιασμούς των νέων σε ηλικία, καθώς όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από τις 28 Ιουνίου που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το freedom pass -το δώρο δηλαδή των 150 ευρώ για τους νέους που εμβολιάζονται- έχουν κλειστεί πάνω από 435.000 νέα ραντεβού.

Μόνο χθες, Τρίτη, κλείστηκαν 40.184 νέα ραντεβού και το αισιόδοξο είναι ότι αυτοί που οδηγούν την κούρσα των εμβολιασμών -έστω και αν η απόσταση που μας χωρίζει ακόμα από την ανοσία της αγέλης είναι μεγάλη- είναι οι νέοι ηλικίας από 18 έως 29 ετών.

Αναλυτικότερα, το 34% των συνολικών νέων ραντεβού είναι νέοι σε ηλικία που σπεύδουν να εμβολιαστούν. Παρά ταύτα, ο εμβολιασμός στις νέες ηλικίες είναι ακόμα πολύ πίσω σε σχέση με τους μεγαλύτερους, γεγονός που προβληματίζει τους ειδικούς ενόψει της επέλασης της μετάλλαξης Δέλτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ PFIZER ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ