Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανησυχία προκαλούν τα περιστατικά βίας ανάμεσα σε ανήλικους. Τελευταίο το μαχαίρωμα 14χρονου μαθητή στον Άλιμο, με τον πατέρα του να δηλώνει πως όλα συνέβησαν «για μια ματιά μέσα στο λεωφορείο». 

Διαβάστε ακόμη: Κηφισιά: Μαχαιρώθηκε 17χρονος - Τον χτυπούσαν με μανία συνομήλικοί του

Όπως περιέγραψε ο πατέρας του 14χρονου, Κώστας Χρυσανθακόπουλος, στο OPEN και στον ΑΝΤ1 «γύρω στις 5 που ήμουν στη δουλειά μου με ενημέρωσαν οι φίλοι του γιου μου ότι έχει χτυπηθεί. Μέχρι να έρθω στο συμβάν η ψυχή και η καρδιά μου είχαν τρελαθεί. Είδα το παιδί ξαπλωμένο στο παγκάκι, τυλιγμένο με την πετσέτα της θαλάσσης στην κοιλιά, μέσα στα αίματα. Είχε έρθει η αστυνομία και ασθενοφόρο». 

Σύμφωνα με τον πατέρα «ούτε μίλησαν ούτε βρίστηκαν τίποτα. Για μία ματιά μέσα στο λεωφορείο έγιναν όλα αυτά! Ήθελαν να ληστέψουν το παιδί μου και του πήραν το κινητό. Το χτύπησαν και στο κεφάλι, έχει δύο ράμματα. Δεν ξέρω με τι αντικείμενο το χτυπήσανε, εγώ λέω λογικά με τον σουγιά». «Βγάζουν μαχαίρι για μια ματιά», σημείωσε ο πατέρας. «Στόχος ήταν να το κάνουν, όχι να πάρουν το κινητό. Επειδή τους είδαν και δεν τους άρεσαν οι φάτσες τους, να το πω λαϊκά, τους μαχαίρωσαν. Την ημέρα που πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα, μόνο με πλησίασαν κάποιοι γονείς των παιδιών, είπαν περαστικά και με ρώτησαν πως είναι το παιδί. Κανείς δεν με πήρε τηλέφωνο. Και συγγνώμη να μου έλεγαν δεν θα τη δεχόμουν», επεσήμανε. 

«Η αστυνομία έκανε το καθήκον της, ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για να τους συλλάβουν. Το προηγούμενο μεσημέρι ο γιος μου είχε δει μέσα στο λεωφορείο πάλι τον έναν. Δύο παιδιά που συνέλαβαν το έχουν ξανακάνει. Είναι τραγικά τα πράγματα. Να κάνει κάτι το κράτος θα θρηνήσουμε θύματα. Θα κλαίμε νέα παιδιά», τόνισε. 

https://www.youtube.com/watch?v=EWKKwTYEAmk

Προσπάθησαν να το σκάσουν με το μετρό 

Οι αστυνομικοί εντόπισαν περίπου 200 μέτρα από το μετρό στον Άλιμο τους 9 ανηλίκους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 16χρονος που έδινε το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που διαμένει, καθώς κατηγορείται για ληστείες ενώ δύο ακόμη από τους συλληφθέντες πριν από περίπου ένα μήνα είχαν προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιουπόλεως για υπόθεση ληστειών με χρήση βίας σε άλλους ανήλικους στο πάρκο «Χαλικάκι». Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην «άγουρη συμμορία» είχαν βρει θέση και τρεις κοπέλες ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κατά την παραμονή τους στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Αλίμου, οι περισσότεροι από τους ανήλικους συλληφθέντες ήταν ιδιαίτερα προκλητικοί προς τους αστυνομικούς. 

Βαρύτατες κατηγορίες 

Βαρύτατες κατηγορίες περιλαμβάνονται στην ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των ανήλικων συλληφθέντων για την επίθεση με μαχαίρι. Σε βάρος των ανήλικων απαγγέλθηκαν κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος της ληστείας που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα από κοινού, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA