Μενού
  • Α-
  • Α+

Καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσπρωτίας ο «δράκος του Κάβου», Δ. Ασπιώτης, για βιασμό γυναίκας τον Μάιο του 2020 στην Κέρκυρα. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 24 χρόνια και 6 μήνες και κατά συγχώνευση 20 χρόνια κάθειρξη και οι κατηγορίες μεταξύ άλλων αφορούν τον βιασμό, την επικίνδυνη σωματική βλάβη αλλά και παραβίαση αναστολής προηγούμενης κατηγορίας, σύμφωνα με το corfutvnews.gr

Διαβάστε ακόμη: Πώς συνελήφθη ο «βιαστής του Κάβου» - Η κινηματογραφική καταδίωξη και η πτώση του σε χαράδρα

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2020, η αστυνομία συνέλαβε τον «δράκο του Κάβου» στην Κέρκυρα. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει είχε πέσει σε γκρεμό και απεγκλωβίστηκε έπειτα από επιχείρηση της Πυροσβεστικής. Είχε προηγηθεί η καταγγελία μία γυναίκας πως ο Ασπιώτης την κρατούσε αιχμάλωτη και τη βίαζε. 

Βίντεο από τη στιγμή που πυροσβέστες ανασύρουν από την χαράδρα 200 μέτρων τον Δ. Ασπιώτη:

Ο «δράκος του Κάβου» είχε καταδικαστεί το 2012 σε 53 χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό 6 γυναικών, όμως βγήκε έχοντας εκτίσει μόλις 5 χρόνια ποινής κάνοντας χρήση διατάξεων του Νόμου Παρασκευόπουλου. Το καλοκαίρι του 2010, υπό την απειλή μαχαιριού, βίασε τρεις Βρετανίδες τουρίστριες στον Κάβο Λευκίμμης, πριν τελικά παραδοθεί στις αρχές, αφού τον κατήγγειλαν τα θύματα του. Όπως αποκαλύφθηκε, είχε αφεθεί ελεύθερος μόλις ενάμιση μήνα πριν, έχοντας εκτίσει τη μισή ποινή που του είχε επιβληθεί (6 χρόνια) για σεξουαλικές επιθέσεις σε άλλες Βρετανίδες τουρίστριες μεταξύ του 1997 και του 2005.

«Με βίασε πέντε φορές» 

Τον Σεπτέμβριο του 2019, η 32χρονη Βρετανίδα αεροσυνοδός, Κέιλι Μόργκαν, είχε περιγράψει τις στιγμές φρίκες που έζησε και εξέφρασε την αγανάκτησή της για την απόφαση, τότε, της αποφυλάκισής του. «Θέλω να ξέρω γιατί αποφυλακίστηκε. Δεν πιστεύω ότι έχει αλλάξει. Δεν αλλάζουν άνθρωποι όπως αυτός και τώρα φοβάμαι ότι θα κάνει σε άλλα θύματα ό,τι έκανε σε εμένα. Όταν άκουσα ότι βγήκε, σοκαρίστηκα. Έκλαιγα και αηδίασα», έλεγε.

Ο «δράκος του Κάβου» της επιτέθηκε κατά την διάρκεια μιας βόλτας που έκανε στην παραλία. Την χτύπησε και την έσυρε από τα μαλλιά σε ένα δάσος της περιοχής όπου την βίασε πέντε φορές υπό την απειλή μαχαιριού. Αφού τη βίασε, σύμφωνα με τα όσα είχε περιγράψει, την απειλούσε με μαχαίρι ώστε να ξαπλώσει δίπλα του και να κοιμηθούν μαζί. Ώρες μετά, της έδωσε 10 ευρώ και την συμβούλεψε να πάει σε νοσοκομείο και έτσι η κοπέλα κατάφερε να διαφύγει.

https://www.instagram.com/p/B2ecx6QAMSr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA