Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στη Σάμο, με τον δήμαρχο του νησιού, Γεώργιο Στάντζο, να ζητεί να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει, η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και ο ίδιος φοβάται πως νυχτώνοντας και με τα εναέρια μέσα να αποσύρονται μόλις πέσει το φως του ηλίου, η φωτιά είναι πολύ πιθανό να έχει απρόβλεπτες συνέπειες ξημερώνοντας.

Ηδη έχουν εκκενωθεί ξενοδοχεία και το χωριό Κοκκάρι και η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη. Ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Σταμούλης, συντονιστής Επιχειρήσεων σε Αιγαίο και Κρήτη χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί». Όπως σημείωσε, «είναι διάσπαρτες οι εστίες της φωτιάς στους Βουρλιώτες, και η φωτιά λόγω των ανέμων έχει κατεύθυνση νότια, προς το βουνό».

Φωτιά: Εκκενώθηκαν δύο ξενοδοχεία

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα σε προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της φωτιάς προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου και η Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν απομακρυνθεί συνολικά 210 άτομα, 168 από το ένα ξενοδοχείο και 42 από το δεύτερο. Παράλληλα έγινε προληπτική εκκένωση του χωριού Κοκκάρι.

Στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν 37 πυροσβέστες με 15 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, τρία ελικόπτερα, τρία αεροσκάφη, υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες. Στα αεροσκάφη βρίσκεται και το θηριώδες ρωσικό Beriev - 200. Σύμφωνα με το δήμο ανατολικής Σάμου επειδή το πύρινο μέτωπο πλησιάζει σε σημείο υδροδότησης παρακαλούνται οι πολίτες να κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερη χρήση νερού στο Κοκκάρι καθώς και στην πόλη της Σάμου.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA