Μενού
  • Α-
  • Α+

Το απόγευμα της Πέμπτης, 15 Ιουλίου, άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εθελοντικό εμβολιασμό σε παιδιά ηλικίας 15 έως 17 ετών, με τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα να κάνει το εμβόλιο της Pfizer. Η πλατφόρμα άνοιξε για τους ανήλικους, οι οποίοι είναι γεννημένοι από τις 31-12-2005 και μετά.

Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού

  • Τα ραντεβού θα κλείνουν μέσω της γνωστής πλατφόρμας - Μπείτε εδώ
  • Το ραντεβού μπορεί να κλείσει ο γονιός που έχει στην «οικογενειακή του μερίδα» το παιδί, με τα στοιχεία τα δικά του και του παιδιού. 
  • Ο έφηβος θα πρέπει να συνοδεύεται από τους γονείς του στο εμβολιαστικό κέντρο. 

Υπενθυμίζεται, πως το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των εφήβων είχε ανάψει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ήδη από τις 5 Ιουλίου. «Ο εμβολιασμός των εφήβων είναι ένα ασφαλές βήμα προς την κανονικότητα της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ζωής», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19 εξηγώντας το σκεπτικό της Επιτροπής.

Επίσης, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι έφηβοι έχουν μικρό, αλλά υπαρκτό κίνδυνο νόσησης. Η συχνότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο παιδιών από 12 έως 17 ετών, είναι 2,5 έως 3 φορές μεγαλύτερη από την συχνότητα των εισαγωγών από την συνήθη εποχική γρίπη.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από τους 204 εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών που νοσηλεύτηκαν κατά την διάρκεια του τριμήνου Ιανουαρίου- Μαρτίου 2021, το 70,6% είχαν υποκείμενο νόσημα, το 31,4% εισήχθη σε ΜΕΘ και 5% χρειάστηκε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής αλλά ευτυχώς δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος. Τέλος ανακοινώθηκε ότι καταργείται η ποινή των 6 ημερών για πάνω από 2 ακυρώσεις ραντεβού. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA