Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Self και rapid test για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και τουρισμό σε 6 περιοχές της χώρας

Ενισχύεται το testing και 6 περιοχές της χώρας λόγω επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου με τους εργαζόμενους σε εστίαση και τουριστικές επιχειρήσεις που δεν έχουν εμβολιαστεί να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα

Μύκονος (Πηγή: Eurokinissi)
Μύκονος (Πηγή: Eurokinissi)

Ενισχύεται το testing και 6 περιοχές της χώρας λόγω επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου με τους εργαζόμενους σε εστίαση και τουριστικές επιχειρήσεις που δεν έχουν εμβολιαστεί να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός - Γεωργιάδης: Σπουδαίος λόγος απόλυσης ο μη εμβολιασμός

Συγκεκριμένα από σήμερα, στις περιφερειακές ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου καθώς και στους δήμους Ιητών, Θήρας και Πάρου οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δυο φορές την εβδομάδα. Μια φορά με τη μέθοδο του self test και μια με αυτή του rapid test.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να δηλώνουν το αποτέλεσμα στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Επιπλέον η υποχρέωση για testing δυο φορές την εβδομάδα, μια με τη μέθοδο του self test και μια με rapid αφορά, και στα μη εμβολιασμένα μέλη των πληρωμάτων επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.

Κατασκηνώσεις

Ακόμη όπως ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά επανεξετάστηκε και το υγειονομικό πρωτόκολλο των κατασκηνώσεων. Για την είσοδο στην κατασκήνωση κατά την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου, οι μη εμβολιασμένοι κατασκηνωτές και εργαζόμενοι πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid 48 ωρών ή αρνητικό αποτέλεσμα PCR 72 ωρών.

Κατά την διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου τα παιδιά θα ελέγχονται με την μέθοδο του self test σε εβδομαδιαία βάση, ενώ οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται σε έλεγχο δυο φορές την εβδομάδα, μια με την μέθοδο του self test και μια με rapid. Επιπλέον, δεν θα επιτρέπονται τα επισκεπτήρια εκτός αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη ή αποχώρηση παιδιού.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#εργαζόμενοι #τεστ #Κορονοϊός #Εστίαση #τουρισμός #εμβολιασμός #Self Test #rapid test #Μύκονος #Ρέθυμνο #Ηράκλειο #Πάρος

Best of Internet