Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη δυσκολία εφαρμογής των νέων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, που αφορούν και στην εστίαση, όσο και στην περίπτωση ατόμου του φιλικού του κύκλου, ο οποίος ασθένησε, αναφέρθηκε ο διακεκριμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Διαβάστε ακόμη: Λάρισα: Το πρώτο πρόστιμο για ανεμβολίαστο πελάτη στην εστίαση

«Είναι μια εξίσωση που θα πρέπει να λειτουργήσει, για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω», είπε χαρακτηριστικά, ερωτηθείς για το πόσο δύσκολη ή εύκολη θα είναι η εφαρμογή τών μέτρων.

Και πρόσθεσε: «Κάθε αρχή και δύσκολη. Οι πρώτες μέρες θα είναι λίγο δύσκολες, γιατί το κάθε εστιατόριο έχει τον δικό του τρόπο λειτουργίας. Στο δικό μας, για παράδειγμα, επικοινωνήσαμε με όσους μπορέσαμε από όσους έχουν κάνει κράτηση, ωστόσο, δεν βρήκαμε κάποιους. Έτσι, θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε όταν έρθουν, χωρίς να ξέρουμε αν είναι εμβολιασμένοι».

«Οι καινούργιοι κανόνες ευνοούν πολύ τα μικρά μαγαζιά, που δεν είχαν την τύχη να έχουν έναν πλάτανο ή ένα φαρδύ πεζοδρόμιο έξω από το μαγαζί τους και ήταν σε αναστολή λειτουργίας. Με αυτόν τον τρόπο ‘σώζεται’ και γι’ αυτά η περίοδος που απομένει, μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι», τόνισε ο κ. Λαζάρου.

«Εάν ξαφνικά μας "κοκκινίσουν", θα είναι καταστροφικό για εμάς»

Ο δημοφιλής σεφ στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι ενημερώθηκε πως αυξήθηκε το ποσοστό των ατόμων που προχώρησαν στον εμβολιασμό. «Θέλω να ξεμπερδεύουμε με όλα αυτά. Και οι άνθρωποι που είναι άνω των 50 να πειστούν και να εμβολιαστούν. Τα νέα παιδιά, οι εργαζόμενοι, που είναι άλλη μια στρέβλωση που πρέπει να τελειώσουμε με περισσότερες κουβέντες και περισσότερη πειθώ».

Ο Λευτέρης Λαζάρου παραδέχθηκε: «Είμαι ένας φοβισμένος άνθρωπος, γιατί βλέπουμε ότι αυτήν τη στιγμή τα κρούσματα έχουν ξεφύγει. Εάν ξαφνικά μας “κοκκινίσουν”, θα είναι καταστροφικό για εμάς. Και ο χειμώνας θα είναι πάρα πολύ δύσκολος. Ήδη υπάρχουν πολλά μαγαζιά που δεν θα ανοίξουν. Και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα ανθρώπινου δυναμικού. Που συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη».

Στη συνέχεια αποκάλυψε -μεταξύ άλλων: «Είχα άτομο στον φιλικό μου κύκλο που ασθένησε από κορονοϊό. Πραγματικά αυτό που έβλεπα ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο και δεν θέλω καν να το σκέφτομαι».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA