Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη διεξαγωγή δύο μεγάλων κορονοπάρτι στη Μύκονο κατάφερε να σταματήσει η ΕΛ.ΑΣ. μετά και από πληροφορίες που ήρθαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Στα δύο αυτά κορονοπάρτι υπολογίζεται ότι θα πήγαιναν περίπου 900 άτομα.

Διαβάστε ακόμη: Μύκονος: Πώς σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ το «μίνι» lockdown στη Μύκονο εν μέσω τουριστικής περιόδου

Σύμφωνα με το OPEN, αστυνομικοί έσπευσαν σε βίλα του νησιού όπου θα διοργανωνόταν το εν λόγω πάρτι και στο οποίο θα παρευρίσκονταν 700 καλεσμένοι. Εκεί βρήκαν τους υπεύθυνους του χώρου και τους ενημέρωσαν για το πρόστιμο σε περίπτωση που συνέχιζαν με τις προετοιμασίες. Όπως αναφέρει το ανοικτό κανάλι, το πάρτι τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Στη δεύτερη περίπτωση το κορονοπάρτι θα το διοργάνωνε ένας Αμερικάνος και μάλιστα είχε καλέσει 200 άτομα να παρευρεθούν. Οι αστυνομικοί του τμήματος Μυκόνου και σε αυτή την περίπτωση ακολούθησαν την ίδια μέθοδο και κατάφεραν να αποτρέψουν την διεξαγωγή του πάρτι.

Έρχονται αστυνομικές ενισχύσεις από Θεσσαλλονίκη

Αποφασισμένη φαίνεται ότι είναι η ΕΛ.ΑΣ. στο να βάλει ένα τέλος στο φαινόμενο των κορονοπάρτι στη Μύκονο. Για τον λόγο αυτό στέλνει 40 αστυνομικούς από την Θεσσαλονίκη προκειμένου να στελεχώσουν τις ομάδες ΟΠΚΕ που θα αστυνομεύουν και θα εφαρμόζουν τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν εχτές Σάββατο 17 Ιουλίου στο νησί.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. δεν σταματά μονάχα εκεί, καθώς θα σταλθούν ειδικά drones τα οποία θα παρατηρούν από ψηλά διάφορα σημεία του νησιού, στα οποία μπορούν να διεξαχθούν κορονοπάρτι.

Παράπονα από τους καταστηματάρχες για τη νυχτερινή απαγόρευση

Οι επαγγελματίες του νησιού κάνουν λόγο για καταστροφή, επιρρίπτουν ευθύνες στους αρμόδιους που δεν έλαβαν μέτρα για να μην ξεφύγει η κατάσταση, ενώ υπάρχουν φόβοι για μαζικές ακυρώσεις και άτακτη φυγή όσων βρίσκονται τώρα στο νησί των ανέμων. Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς υποστηρίζει ότι θα είναι χειρότερο για τη δημόσια υγεία να πάνε στα άλλη νησιά οι επισκέπτες της Μυκόνου μετά τα μέτρα που εφαρμόστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακυρώνονται στο νησί της Μυκόνου συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το διάστημα αυτό ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρξει μαζική φυγή τουριστών τις επόμενες ημέρες. Σε μεγάλα κλαμπ του νησιού τα τηλέφωνα πέφτουν βροχή από πελάτες που σπεύδουν να ακυρώσουν κρατήσεις, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρξει κύμα ακυρώσεων σε κρατήσεις ξενοδοχείων.

Οι επαγγελματίες του νησιού που βρίσκονται σε αναβρασμό και «φωνάζουν» ότι είναι αδιανόητο για το νησί να μπορέσει να κρατήσει τον κόσμο του χωρίς να υπάρχει ελεύθερη μετακίνηση μετά τα μεσάνυχτα, αλλά και με τη «βουβαμάρα» όλο το 24ωρο λόγω της απαγόρευσης της μουσικής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA