Μενού
  • Α-
  • Α+

Θέση στην υπόθεση της τραγικής δολοφονίας στην Φολέγανδρο, πήρε μέσω ανάρτησής της η Καίτη Γαρμπή.  Η γνωστή τραγουδίστρια, η οποία είναι πολύ ενεργή στα social media, συχνά εκφράζει δημόσια τη γνώμη της για κοινωνικά ζητήματα και θέματα επικαιρότητας, και αποθεώνεται από τους διαδικτυακούς της ακολούθους. Αυτή τη φορά, η Καίτη Γαρμπή έκανε μία δημοσίευση για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον 30χρονο φίλο της με τον οποίο είχε πάει διακοπές στη Φολέγανδρο.

Διαβάστε ακόμη: Τσίπρας για Φολέγανδρο: «Αλλη μία γυναικοκτονία για την οποία ευθύνεται μία "κακιά στιγμή"»

«Κακιά στιγμή ήταν η ώρα που σε γνώρισε παλιάνθρωπε! Το άλλο ήταν ΦΟΝΟΣ», έγραψε η Καίτη Γαρμπή σε ανάρτησή της στο twitter.

Κακιά στιγμή ήταν η ώρα που σε γνώρισε παλιάνθρωπε! Το άλλο ήταν ΦΟΝΟΣ.

https://twitter.com/KaitiGarbi/status/1416748474700292096?ref_src=twsrc^tfw

Σακελλαροπούλου για Φολέγανδρο: «Αφωνη και συγκλονισμένη από την έμφυλη βία και τη γυναικοκτονία»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε ανάρτησή της ανέφερε ότι «οι γυναικοκτονίες μας προκαλούν βαθύ αποτροπιασμό και ακόμη βαθύτερη θλίψη» εκφράζοντας την ανησυχία της ότι θα χρειαστεί χρόνος και μεγάλη προσπάθεια για να εξαλειφθούν. Συγκεκριμένα έγραψε: «Τα πρόσφατα περιστατικά έμφυλης βίας και γυναικοκτονίας μας έχουν αφήσει όλους άφωνους, συγκλονισμένους. Μας προκαλούν βαθύ αποτροπιασμό και ακόμη βαθύτερη θλίψη. Ταυτόχρονα όμως, γεννούν σοβαρές ανησυχίες για την έκταση των φαινομένων αυτών στη χώρα μας. Πέρα από την καταγγελία, πέρα από την τιμωρία, είναι αναγκαίο να σκεφτούμε, για μια ακόμη φορά, τις αιτίες που τα προκαλούν και να εργαστούμε αποφασιστικά προς την κατεύθυνση της εξάλειψής τους. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με έγκαιρες προληπτικές παρεμβάσεις, στην οικογένεια, στο σχολείο, στους χώρους εργασίας.

Με τη διαπαιδαγώγηση από την πιο τρυφερή ηλικία, με την ευαισθητοποίηση στο πλαίσιο των δομών εκπαίδευσης, με τη μηδενική ανοχή ακόμη και στη βία χαμηλής έντασης, όποτε και όπου γίνεται αντιληπτή. Θα χρειαστεί χρόνος και μεγάλη προσπάθεια για να εξαλειφθούν τα στερεότυπα που πηγάζουν από την ανισότητα των φύλων και που δημιουργούν συλλογική ανεκτικότητα απέναντι σε πράξεις ηθικά και ποινικά κολάσιμες. Δεν πρέπει όμως να επιτρέψουμε στην κουλτούρα της βίας να κυριαρχήσει, ούτε να αφήσουμε στις οικογενειακές και προσωπικές σχέσεις να εμφιλοχωρεί η ανισότητα, η κακοποίηση και ο φόβος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA