Μενού
  • Α-
  • Α+

Την τελευταία της πνοή άφησε μία 96χρονη που προσβληθεί από κορονοϊό στο γηροκομείο Βόλου και νοσηλευόταν στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο. Η ηλικιωμένη ήταν πλήρως εμβολιασμένη, αντιμετώπιζε πρόβλημα νεφρικής ανεπάρκειας και ο κορονοϊός της προκάλεσε επιπλοκές με αποτέλεσμα να καταλήξει. 

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: 9 κρούσματα σε Γηροκομείο στο Βόλο – Οι 35 από τους 55 εργαζομένους αρνούνται τον εμβολιασμό

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η 96χρονη τρόφιμος του γηροκομείου Βόλου νόσησε από κορονοϊό μετά από συρροή κρουσμάτων που έγινε στο ίδρυμα το τελευταίο διάστημα και διακομίστηκε στο Αχιλλοπούλειο το απόγευμα της Κυριακής (18/7) όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε. 

Αρνείται να εμβολιαστεί το προσωπικό

Στο γηροκομείο Βόλου πέντε τρόφιμοι και τέσσερα άτομα από το προσωπικό διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό. «Το πρόβλημά μας είναι η άρνηση του προσωπικού, καθώς 35 από τους 55 εργαζόμενους αρνούνται να εμβολιαστούν, δηλαδή το 65% του προσωπικού. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι αρνητές, διαφωνούν κάθετα», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του γηροκομείου, Παύλος Πάνος.  

«Έχουμε κάνει ενημερωτικές ημερίδες με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, προσπαθήσαμε το Δ.Σ πολλές φορές να τους μιλήσουμε για να τους μεταπείσουμε, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα», σημείωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότεροι επικαλούνται «πολλές δικαιολογίες» για λόγους υγείας ή επικείμενη εγκυμοσύνη, ενώ κάποιοι λένε ότι θα περιμένουν να δουν πως θα πάει το εμβολιαστικό πρόγραμμα και θα αποφασίσουν τον Σεπτέμβριο.

Στο γηροκομείο Βόλου φιλοξενούνται 100 ηλικιωμένοι και εργάζονται 55 άτομα. Ο κ. Πάνος επισήμανε ότι θα έπρεπε να έχει αποφασιστεί πολλούς μήνες νωρίτερα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση για τις 16 Αυγούστου. «Όταν υπηρετείς τον ηλικιωμένο, έχεις υποχρέωση να εμβολιαστείς. Δυστυχώς κι εγώ περίμενα να είναι πιο άμεσο και απαιτητό από την Πολιτεία. Έτσι όπως έγινε οι μισοί περιμένουν να φύγουν με αναστολή και να διεκδικήσουν αποζημιώσεις», επισήμανε ο ίδιος.

«ΟΙ εμβολιασμένοι είναι πάλι τα κορόϊδα. Έκαναν το εμβόλιο και καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Είναι εκεί στην πρώτη γραμμή», πρόσθεσε ο πρόεδρος του γηροκομείου και αναρωτήθηκε πως θα λειτουργήσει το ίδρυμα αν βγουν σε αναστολή όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν: «έχει 30 νοσηλευτές ο Βόλος; Ή θα πάει κάποιος σε ένα γηροκομείο που έχει ήδη κρούσματα; Οπωσδήποτε πρέπει να βρεθούν χέρια, ακόμη και από τις τοπικές σχολές νοσηλευτικής».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA