Μενού
  • Α-
  • Α+

Κενά και ανάγκες που παρουσιάζονται στα εμβολιαστικά κέντρα αλλά και σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας των νησιών, καταγράφει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων σε αναλυτική της έκθεση, με αφορμή την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.  

Σοβαρά προβλήματα σε ιατρικό προσωπικό και συνολικά σε προσωπικό υπάρχουν στη Σάμο σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ: «Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο με το υπάρχον προσωπικό του Νοσοκομείου και με επισκέπτρια υγείας που κάνουν βάρδιες έως τις 10 το βράδυ. Οι ελλείψεις είναι τραγικές. Λείπει Πνευμονολόγος Ιατρός, υπάρχει ένας ο οποίος έχει θέση στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Στο Νοσοκομείο υπάρχουν Παθολόγοι 3, χειρούργοι 3, Ορθοπεδικοί 3, Γυναικολόγοι 4, 1 Ουρολόγος, 1 ΩΡΛ, 1 Οφθαλμίατρος, 1 Νευρολόγος, 1 Οδοντίατρος, 1 Ρευματολόγος, 3 Μικροβιολόγοι, 3 Ακτινοδιαγνώστες, 3 Νεφρολόγοι, 3 Εντατικολόγοι. Δεν υπάρχουν γιατροί για τα επείγοντα περιστατικά τα οποία καλύπτονται από αγροτικούς ιατρούς. Οι Τραυματιοφορείς είναι λιγότεροι από ό,τι ήταν πριν την πανδημία ενώ υπάρχουν 3 μετακινούμενοι στο τηλεφωνικό κέντρο. Στο ακτινολογικό υπάρχει πρόβλημα γιατί είναι πολύ λίγο το προσωπικό και δεν μπορούν να πάρουν άδεια. Άδειες οφείλονται από το 2017. Είναι ελάχιστο το Νοσηλευτικό προσωπικό και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που έχει 6 κλίνες έχει μετατραπεί σε μονάδα covid χωρίς να διαθέτει σύστημα αρνητικής πίεσης».

Κενές θέσεις 

Επίσης, στη Ρόδο όπου έχουν σταματήσει τα τακτικά χειρουργεία, στη Λευκάδα όπου όπως αναφέρεται «λείπει πάνω από το 70% των οργανικών θέσεων των ιατρών και ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει με τον Αναισθησιολόγο γιατί έχουν έναν κα βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια με αποτέλεσμα να έρχονται από άλλα Νοσοκομεία όποτε χρειάζονται. Στο Νοσοκομείο υπάρχουν 3 Παθολόγοι ενώ οι θέσεις είναι για 5 και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Οριακό το προσωπικό σε όλα τα τμήματα. Στη χειρουργική κλινική υπάρχουν 3 επικουρικοί χειρουργοί και ο Διευθυντής του τμήματος. Πρόβλημα στην αιμοδοσία και στο ακτινολογικό γιατί χρειάζεται προσωπικό».

Επίσης στην Αμοργό όπου όπως αναφέρεται, δεν βγαίνουν οι βάρδιες.

Στον αντίποδα, «καλυμμένα» είναι και τα δύο εμβολιαστικά κέντρα στη Μυτιλήνη, όπου όπως αναφέρεται «Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο με μικρότερη δυναμικότητα. Χρησιμοποιούν το εμβόλιο της pfizer και της Johnson. Στο Κ.Υ. υπάρχουν 2 Γενικοί Ιατροί, 1 Οδοντίατρος, 1 Ακτινολόγος, 1 Γυναικολόγος και 1 Μικροβιολόγος. Δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ελλείψεων ούτε από προσωπικό ούτε από γιατρούς». 

Δείτε την πολυσέλιδη έκθεση της ΠΟΕΔΗΝ αναλυτικά:

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA