Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εμβόλιο: Ανοίγει την Τρίτη 20 Ιουλίου η πλατφόρμα για τους κατ' οίκον εμβολιασμούς

Ανοίγει την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 η πλατφόρμα για τους κατ' οίκον εμβολιασμούς με το Johnson & Johnson, ανακοινώθηκε στο υπουργείο Υγείας - Ακόμα και αυθημερόν οι εμβολιασμοί όλων καθώς πλέον υπάρχει πληθώρα σκευασμάτων

(Πηγή: eurokinissi)
(Πηγή: eurokinissi)

Ανοίγει την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 η πλατφόρμα για τους κατ' οίκον εμβολιασμούς, οι οποίοι θα γίνονται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Τόνισε πως από την Τρίτη, οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για αυθημερόν εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός - Μετάλλαξη Δέλτα: «Άλμα» με 466 κρούσματα στην Ελλάδα

Οι κατ' οίκον εμβολιασμοί θα γίνονται από γιατρούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα για όσους πολίτες δεν μπορούν να μετακινηθούν προς τα εμβολιαστικά κέντρα. Ακόμη υπενθύμισε πως εδώ και μέρες έχουν καταργηθεί τα «πέναλτι» για τις αλλαγές στο ραντεβού του εμβολιασμού. Σε σχετική ερώτηση για τα ραντεβού στην ηλικιακή ομάδα 15 έως 17 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε πως ήδη έχουν κλειστεί 20.000 ραντεβού.

Ακόμα και αυθημερόν τα ραντεβού

Ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα, αναφέροντας πως το 44% των πολιτών έχει εμβολιαστεί. Ακόμη, τόνισε πως από αύριο οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για αυθημερόν εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια, καθώς πλέον υπάρχει πληθώρα σκευασμάτων.

«Δεν είναι πειραματικά»

Για σημαντική βοήθεια της Εκκλησίας, στο να πειστούν όσοι διστάζουν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού έκανε λόγο η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Η κυρία Θεοδωρίδου ανέφερε: «Το ερώτημα που τέθηκε ήταν εάν είναι ηθικά αποδεκτό να χορηγούνται εμβόλια κατά της covid-19 που έχουν χρησιμοποιηθεί από εμβρυικά κύτταρα που έχουν διακοπεί. Κανένα από τα εμβόλια δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα».

«Επομένως δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής» είπε. Για τα όσα λέγονται, εάν τα εμβόλια είναι πειραματικά, απάντησε ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί. Ο πράος λόγος των εκπροσώπων της Εκκλησίας θα είναι πιο πειστικός από το στεγνό λόγο των επιστημόνων» τόνισε η καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#εμβολιασμός #Κορονοϊός #πλατφόρμα #υπουργείο Υγείας #Εμβόλιο #Johnson & Johnson

Best of Internet